Perşembe gecesi okunacak dualar! Perşembe gecesi okunacak dilek duaları!

Perşembe gecesi okunacak dualar! Müslüman alemi için perşembe gecelerinin önemi büyük ölçüdedir.Duaların kabul olduğu ve ibadetlere ağırlık verildiği bu günlerde müslümanlar Kur'an-ı Kerim okur, namaz kılar ve dileklerini Allahu Teala'ya iletirler. Hazreti Muhammed'in dilek duası bu özel günde en çok rağbet gören ve okunan dualar arasında yer alıyor. İşte, Perşembe gecesi okunacak dualar! Perşembe gecesi okunacak dilek duaları! Detaylar haberimizde...

Perşembe gecesi okunacak dualar! İslam dininde Perşembe gecesi ve Cuma günü önemli bir yere sahiptir. Birçok kişi perşembe akşamı hangi duaların okunması gerektiğini merakla araştırmaya devam ediyor. Perşembe günü dua etmek isteyen vatandaşlar hangi duaların okunması gerektiğini merak edip arama motorlarından araştırmalar yapmaya devam ediyor. Perşembe gecesi mübarek cuma gününün müjdeleyicisidir. İşte, Perşembe gecesi okunacak dualar! Perşembe gecesi okunacak dilek duaları! Detaylar haberimizde...

Perşembe gecesi okunacak dualar! Perşembe gecesi okunacak dilek duaları!

PERŞEMBE GECESİ OKUNACAK DUALAR!

Kimki Perşembe günü aşağıdaki dilek duasını okursa Allah inşallah dileğini kabul eder.

Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme rabbena lekel hamdü küllüh.Ve lekel mülkü küllüh.Ve bi yedikel hayru küllüh.Ve ileyke yerciul emru küllüh.Ve ala niyetühu ve sirruh.

Ve enete münteşeh şani küllih.Sübhane zil mülki vel melekut.Sübhane zil izzeti vel ceberut.Sübhanel hayyillezi la yemut.

Sübhanel melikil haliym.Sübhanellahil vahidil azıym.Tebarekallahü ahsenül halıkıyn.Allahümme inni euzü bike minel küfri ba’del iman.Ve mined dalaleti ba’del hüda.Ve minel hevani ba’del kerameh.

Ve minez zülli ba’del ızzi.Ve minel hılafi ba’del kabul.Allahümme entel evvelü fe leyse kableke şey.Ve entel ahiru fe leyse ba’deke şey.Ve entez zahiru fe leyse fevkake şey.Ve entel batinü fe letse duneke şey.Ve entel kahiru fevka ıbadik.Vel bakıy ba’de fenai halkıke ve entel azizül hakim.

Sübhaneke tebarakte ve tealeyte amma yekulüz zalimüne ulüvven kebira.Velhamdü lillahi hamden kesira.Bi rahmetike ya erhamer rahimin.

Ve sallellahü ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmaıynet tayyıbiynet tahırin.

Saff Suresi' ni 70 defa okuyan aile huzursuzluğundan kurtulur.

Helalinden evlenmek isteyen kimse Cuma Suresi'ni 18 defa okursa nasibi açılır.

Talak süresini 3 defa okuyan eşiyle güzel geçinir.

Şerden korunmak ve her muradına nail olmak için Kalem süresi 71 defa okunur.

 

İkindiden sonra Nebe Suresi' ni okuyan dünya ve ahiret saadetine nail olur.

Her murada nail olmak için 21 defa İnfıtar süresi okunur.

HAZRETİ MUAHMMED'İN DİLEK DUASI!

Dilek duasını, Peygamberimiz gözleri kör olan birinin isteği üzerine söylemiştir. O kişi Hazreti Muhammed'e gelip 'Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın' deyince ona abdest alıp aşağıdaki duayı etmesini söylemiştir. -"Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!".. Tırmizi'nin aktardığına göre bu duayı okuyanlar dileklerine ve isteklerine kavuşmuşlardır.

Dileklerin kabulü için her gün 100 kere "Ya Kadir", "Ya Müheyminü(135 kez)"esması okunur.

Sabah namazından sonra 55 kere "Ya Mucib" okunmalıdır.

Dünya ve ahiret mutluluğu için Araf süresi okunur.

İzzet ve saadete nail olup bahtın açılması için Yusuf Suresi okunur.

Taha süresini 21 defa okuyan kimsenin kısmeti açılır.

3 defa Duhan Suresi' ni okuyan her dileğini elde eder.

Fetih Suresi' ni 7 defa okuyan kimse her müşkülünü halledip her muradına nail olur.

İkindiden sonra Nebe Suresi' ni okuyan dünya ve ahiret saadetine nail olur.

Her murada nail olmak için 21 defa İnfıtar süresi okunur.

Duha Suresi' ni okumaya devam eden kimse ruhi bulanım ve sıkıntılardan kurtulur.

Her müşkülün halli için 21 defa Kadir Suresi okunur.

Akşam ile yatsı arasında 1000 defa Fil süresini okuyan kimse her türlü muradına nail olur.

100 defa Kevser Suresi'ni okuyan muradına nail olur.

Her muradın halli için 1000 defa Nasr süresi okunur.

Perşembe gecesi okunacak dualar! Perşembe gecesi okunacak dilek duaları! - Resim : 2

Perşembe gecesi okunacak dualar! Perşembe gecesi okunacak dilek duaları! ile ilgili etiketler Perşembe Günü Allah Hazreti Muhammed İslam din perşembe gecesi okunacak dualar tesbih dua oku perşembe günü okunacak dualar perşembe gecesi süre
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.