Patates suyu zayıflatır mı? Çiğ patates suyu ile zayıflama nasıl yapılır?

Patates suyu zayıflatır mı sorusu hanımların en çok ilgisini çeken konulardan birisidir. Çiğ ya da haşlanmış bir halde kullanılan patatesin vücut sağlığına ne kadar yararlı olduğu doğal yöntemler ile her zaman kanıtlanmıştır. İşte patates suyu ile zayıflama yöntemi

Vücudun her anlamda pH dengesini sağlamaya yardımcı olan patates suyu birden çok faydası bulunmaktadır. Özellikle mide için oldukça faydası bulunan patates, mide rahatsızlıklarından ülsere hatta gastrite kadar pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Karaciğer hastalıklarına da oldukça iyi gelen patates suyu, karaciğeri temizleyerek kabızlığı da önleyerek rahatlatmaktadır.

PATATES SUYU ZAYIFLATIR MI?

Bir vitamin ve mineral deposu olan patates, C vitamini bakımından oldukça zengindir. B6 vitamini, potasyum, kalsiyum ve lif kaynağı olan patates, zengin bir besin kaynağı olmasından dolayı sindirim sorunlarına da iyi geldiğinden tok tutucu özelliği ile daha fazla yemenize de engeldir.

Çiğ patates suyu bu bakımdan sindirimi daha da hızlandırarak kilo kaybına oldukça faydası bulunduğundan iki hafta süresince günde iki kez olmak üzere her gün tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur.

Ancak patates seçerken özellikle taze olanları tercih etmenizde fayda vardır. Patates seçiminde daha parlak olanları tercih ederek; yeşil ve siyah renkli bulunanlardan mutlaka kaçınmalısınız.

Patates suyu zayıflatır mı? Çiğ patates suyu ile zayıflama nasıl yapılır?

Çiğ patates suyu ile zayıflama için; patatesleri doğrayarak öncelikle katı Meyve sıkacağından geçirin. Bu işlem esnasında patateslerin suyunun tamamen çıktığından emin olun. Hemen ardından bu suyu her gün sabah aç karnına için. Bu yöntemle fazla kilolarınızdan kolaylıkla kurtulduğunuzu görebileceksiniz.

PATATES SUYU İLE ZAYIFLAMA NASIL YAPILIR?

Sabahları aç karnına 1 çay bardağı patates suyu içmek, sindirim sistemini düzenlediği gibi metabolizmanın da hızlanmasını sağlayarak yağ yakımını gerçekleştirir. Doğal bir zayıflama yöntemi olan patates suyunun vücuda da birçok katkısı vardır. Ancak kesinlikle bu zayıflama yönteminde aşırı kalorili yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Beslenme düzenine dikkat edilmediği durumlarda vücut yağ depolayacağından etkisi pek görülmez.

Patates suyu içerken aynı zamanda gün içerisinde bol su tüketerek sebzeye ağırlık verilmelidir. Gün içerisinde spora yarım saat vakit ayırarak sarkmadan ve sıkılaşarak zayıflamak mümkün hale gelecektir. Metabolizma dengeleyici etkisi bulunan patates suyu ile fazla kilolarınızdan sizde kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

PATATES SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Patates suyunu hazırlarken bütün patatesleri kabukları ile birlikte rendeledikten sonra suyunu sıkın. Patateslerin kabuklarını da kullanmaya özen gösterin. Çünkü en önemli besleyici özellikleri patateslerin kabuklarındadır.

Her sabah, kahvaltıdan en az yarım saat önce 100 ila 150 gr patates suyu içebilirsiniz. Hazırlayacağınız patates suyunun taze olmasına özen göstererek dolapta bekletmeden tüketerek her gün taze olarak yeniden hazırlayın.

Patates suyu zayıflatır mı? Çiğ patates suyu ile zayıflama nasıl yapılır? - Resim : 2

Eğer patates suyunu içmekte zorlanıyorsanız içine havuç suyu ve bir miktarda bal ilave edebilir ya da limon suyu ekleyebilirsiniz. Ancak eklediğiniz şeker miktarına mutlaka özen gösterin. Patates suyunu akşam yemeğinden yarım saat önce de tüketebilirsiniz.

PATATES SUYUNUN FAYDALARI

• Kanser önleyicidir.

• Mide rahatsızlıkları ve gastrite iyi gelir.

• Yüksek tansiyonu engeller.

• Tansiyonu düzenler.

• Kalp, tansiyon, romatizma ve diyabet gibi hastalıkların tedavisinde ve engellenmesinde araçtır.

• Vücutta oluşan şişliklere ve eklem ağrılarına iyi gelir.

• Cilt lekelerini yok edicidir.

• İçeriğindeki B vitamini ile ağız çevresinde bulunan aft ve uçuk oluşumunu engeller.

• Göz halkalarını ve gözaltı şişliklerini giderir.

• Saçların beyazlanmasını azaltır.

• Böbrek taşlarının küçülmesini sağlar.

Patates suyu zayıflatır mı? Çiğ patates suyu ile zayıflama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler patates patates suyu zayıflama çip patates suyu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.