Pastane usulü kandil simidi tarifi! Kandil simidi nasıl yapılır?

Pastane usulü kandil simidi tarifi nasıl yapılır, evde kolay kandil simidi tarifi ve gereken malzemelerini sizler için araştırdık. Kandil günlerinin olmazsa olmazı kandil simidini evde yapmak isteyenler için evde kandil simidi nasıl yapılır, mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi malzemeleri...

Kandil simidi nasıl yapılır, evde kolay kandil simidi tarifi ve gereken malzemeleri nelerdir merak ediliyor. Kandil günlerinde çayın yanına kıyır kıyır yediğimiz o enfes kandil simidini evde yapmak isteyenler için kolay kandil simidi tarifi ve gereken malzemelerini derledik. 

Kıyır kıyır ağızda dağılacak olan bu enfes evde kandil simidi tarifinden yaklaşık olarak 35-40 adet çıkmaktdır. Peki,  Evde kandil simidi nasıl yapılır? Kolay kandil simidi tarifi ve gereken malzemeleri nelerdir?

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

-125 gram tereyağı - yarım paket

-Yarım çay bardağı sıvı yağ

-2 yemek kaşığı yoğurt

-1 çay kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı mahlep (varsa / isteğe bağlı)

-3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

-1 yumurta sarısı (beyazı saklanıp dışına kullanılacak)

-1 yemek kaşığı sirke

-1 tatlı kaşığı şeker

-1 tatlı kaşığı kabartma tozu

-125 gram tereyağı - yarım paket -Yarım çay bardağı sıvı yağ -2 yemek kaşığı yoğurt -1 çay kaşığı tuz -1 tatlı kaşığı mahlep (varsa / isteğe bağlı) -3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un -1 yumurta sarısı (beyazı saklanıp dışına kullanılacak) -1 yemek kaşığı sirke -1 tatlı kaşığı şeker -1 tatlı kaşığı kabartma tozu Evde Kandil Simidi Tarifi Yapılışı  -Yoğurma kabınıza yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt,  sirke, tuz ve şekeri alarak başlayanız. Elinizle malzemeleri karıştırmaya başlayın. -Un, kabartma tozu ve mahlebi ilave edip yoğurmaya devam ediniz. Mahlep kandil simidine hoş koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gereklidir ama evde yoksa kandil simidi yapımında kullanmak zorunda değilsiniz.   -Hamur kıvamını aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elinizle yuvarlayınız sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek yanlara doğru uzatın. Ardından da simit şeklini veriniz. -Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayınız. Koyu renkli olmaları için susamlarınızı önden tavada hafifçe kavurabilirsiniz.  -Simitleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştiriniz. -Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirin. Not: Sirke kurabiyelerinize kıyırlık vermesi için kullanılmaktadır. Kullanmanız şart değil ama tavsiye edilmektedir, simitlerinizde sirke tadı asla olmayacaktır.

Evde Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

-Yoğurma kabınıza yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt,  sirke, tuz ve şekeri alarak başlayanız. Elinizle malzemeleri karıştırmaya başlayın.

-Un, kabartma tozu ve mahlebi ilave edip yoğurmaya devam ediniz. Mahlep kandil simidine hoş koku vermesi ve pastane simitlerine benzemesi için gereklidir ama evde yoksa kandil simidi yapımında kullanmak zorunda değilsiniz. 

-Hamur kıvamını aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak önce elinizle yuvarlayınız sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek yanlara doğru uzatın. Ardından da simit şeklini veriniz.

-Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayınız. Koyu renkli olmaları için susamlarınızı önden tavada hafifçe kavurabilirsiniz.

-Simitleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştiriniz.

-Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirin.

Not: Sirke kurabiyelerinize kıyırlık vermesi için kullanılmaktadır. Kullanmanız şart değil ama tavsiye edilmektedir, simitlerinizde sirke tadı asla olmayacaktır.

Pastane usulü kandil simidi tarifi! Kandil simidi nasıl yapılır? ile ilgili etiketler evde kandil simidi tarifi nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir kandil simidi miraç kandili
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.