ÖTV indirimi panik havası yarattı! Aracını alan galeriye koştu! Neler oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ticari araçlara yönelik ÖTV indirimi açıklamasında bulundu. Açıklamanın ardından bir anda piyasalarda panik havası oluştu. Hafif ticari araç yatırımcısı aracını alıp galeriye koştu. İlan sayfaları da coştu. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ticari araç indirimi sonrası piyasalarda fiyat dengelemesi bekleniyordu. Hafif ticari araç yatırımcısı bu süreçte kısa süreli bir paniğe kapıldı. Bu haber üzerine aracını satma telaşına düşerek soluğu galeride aldı.

Halbuki uzman isimler sürekli dile getiriyordu “Araç yatırım değil bir ihtiyaçtır” Ticari araçlara yönelik uygulanan bu yaptırım sonrası panik havası piyasalarda ve online sitelerde etkisini hissettirdi. Aracı zarar etmeden satışa koymak isteyen yatırımcı sayısı her geçen gün çoğalıyor.

TAKSİCİ UMUTLU!

ÖTV indirimi piyasalarda ferahlatıcı bir havada getirdi. Türkiye'de 100.000'i aşkın taksici aracını yenilemenin peşine düştü. Şimdi de bir grup hafif ticari araç piyasasına yönelik yatırım yapma telaşına düştü.

%45’LİK MUAFİYET ESNAFA YARADI!

Son dönemlerde internet sitelerindeki ilanlarda da gözle görülür bir artış fark edildi. Bu ÖTV indirimi en çok taksiciye yaradı. Esnaf %45'lik ÖTV muafiyeti sonrası sevincini yaşarken öte yandan bu süreci yatırım olarak düşünenler de panik başladı. ÖTV indirimi sonrası Panelvanlar için %15'lik bir indirim sağlanması bekleniyor.

KISA VADEDE ÇOK ZOR!

ÖTV indirimi panik havası yarattı! Aracını alan galeriye koştu! Neler oluyor?

Online satışta sarı sayfalarda ticari araçlar gün geçtikçe çoğalıyor. Hafif ticari araç yatırımcısının tek çıkış kaynağı olan bayiliklerde şu an sıfır araç dahi bulunamıyor. Yapılan ÖTV indirimi sonrası piyasalarda genel süreçte sıfır araca yönelik oluşan tedarik sıkıntısının ortadan kalkması bekleniyor. Tüm bu kaos içerisinde kısa vadede fiyatlarda bir dengeleme sürecinin var olabilmesi ise mümkün gözükmüyor.

ÖTV İNDİRİMİ HANGİ ARAÇLARDA GEÇERLİ?

Öte yandan araçlar ticari araçtaki ÖTV indiriminin %1 ile %15 arasında olması bekleniyor. Bu indirim dolmuş, servis, şehir içi taksi, minibüs, otobüs ve kamyonlar için geçerli olacak denildi.

ÖTV indirimi panik havası yarattı! Aracını alan galeriye koştu! Neler oluyor? ile ilgili etiketler ÖTV indirim esnaf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.