Otellerde 'Noel ve yılbaşı' yoğunluğu yaşanıyor! İşte 2022'ye girmek için tercih edebileceğiniz şehirler

Yılbaşı gecesinin cuma günü olması nedeniyle birçok tatilci hafta sonu için tatil programı yaptı. Yurt dışından gelen turistler ise Christmas Bayramı, Noel ve yılbaşı kutlamalarıyla 10 günü bulan sürelerde tatil programları hazırladı. Bu yıl turizmde 9 milyonu aşmayı başaran Antalya'da yılbaşıyla birlikte 2021 turizm sezonu da sona erecek.

Avrupa ülkeleri ve Rusya'dan gelen turistler, Christmas ile birlikte 10 günü bulan tatil programlarını değerlendirmek için Antalya'da açık olan 5 yıldızlı otelleri doldurmaya başladı. Noel Baba, kardan adam, geyikler ve yılbaşı ağacı gibi yılbaşının renkli figürleriyle süslenen ve ışıklandırılan otellerde yüzde 100'e yakın doluluk bekleniyor.


OTELLER YENİ YILA GİRMEK İÇİN HAZIRLANIYOR

Yılbaşı için kent genelindeki açık otellerin tümü hem yılbaşı özel etkinlikleri hem de süsleme ve ışıklandırmalarıyla 2022 yılına renkli bir atmosferde girmeye hazırlanıyor.

Otellerde 'Noel ve yılbaşı' yoğunluğu yaşanıyor! İşte 2022'ye girmek için tercih edebileceğiniz şehirler


KIBRIS VE ANTALYA ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yılbaşına yönelik sanatçılı program yapan otellere ilginin yüksek olduğunu söyledi. Ünlü sanatçıların sahne aldığı oteller bakımından KKTC ve Antalya'nın öne çıktığını belirten Bağlıkaya, "Yılbaşı tatilinde Kapadokya da tercih edilen bir diğer destinasyon olarak öne çıkıyor. Yılbaşında kış turizmi ağırlıklı kayak otellerine de belirli bir talep oluşmasını bekliyoruz. Bursa ve Uludağ bölgesi, yılbaşı için rezervasyon almaya başladı. Yılbaşında kültür turları da ilgi çekiyor. Bu kapsamda Kapadokya, Diyarbakır, Mardin, Doğu Ekspresi ile Kars-Erzurum Turu, Bursa-İznik-Trilye turu gibi turlar tercih ediliyor. Yurtdışında ise özellikle Balkan Turları, Belgrad, Kiev ve Dubai gibi destinasyonlar talep görüyor" dedi.

 

AÇIK OTELLERDE YÜZDE 100 DOLULUK BEKLENİYOR

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, yılbaşı döneminde açık olan birçok otelin yüzde 100 doluluğa ulaştığını, satışlarını da kapattığı bilgileri aldıklarını söyledi. Özellikle sanatçılı otellere yerli turistlerin ilgisinin daha çok olduğunu belirten Atmaca, döviz kurunun yüksek olması nedeniyle birçok yerli misafirin yurt dışında yılbaşı tatili yerine Türkiye'yi tercih eteğini dile getirdi. Atmaca, yurtdışından ise Avrupa ülkeleri ve Rusya'dan misafirlerin gelmeye devam ettiğini belirterek, “Bu yıl yılbaşı tatilinin hafta sonuna denk gelmesiyle hem iç pazar hem de yurtdışı talepler iyi düzeyde. Güzel bir yılbaşı geçireceğiz" dedi.

Otellerde 'Noel ve yılbaşı' yoğunluğu yaşanıyor! İşte 2022'ye girmek için tercih edebileceğiniz şehirler

DOLU DOLU BİR YILBAŞI

İyi geçen bir sezonun ardından iyi bir yılbaşı operasyonuyla bu yılı taçlandıracaklarını açıklayan 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar, “Bugün itibarıyla otelimiz yılbaşında ful kapasite dolu görünüyor. Şu anlamda mutluyuz, 'Yeni yıla nasıl girilirse yıl da öyle geçer' derler. Dolu dolu bir yılbaşı geçireceğiz, dolu dolu da bir sezon görünüyor gibi. Geçen sene yılbaşının tam anlamıyla yapılamaması bu seneye yansıdı. Kundu bölgesinde otellerin yaklaşık yüzde 70'i açık olacak. Biz Avrupalı ve Rus misafirlerimizle doluyuz. Yüzde 8'i yerli misafir. Rus akımı devam ediyor ve yılbaşı için de bu geçerli. Diğer otellerde de benzer bir durum söz konusu. Misafirlerimizle birlikte güzel bir yılbaşı geçireceğiz" dedi.

'GÜZEL BİR YILBAŞI BEKLİYORUZ'

Yılbaşı ve Christmas dönemlerine ilişkin yoğun talep aldıklarını ve yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaştıklarını açıklayan 5 yıldızlı bir otelin işletme müdürü Yavuz Gökoğlan da yüzde 60'ı Alman olmak üzere İngiltere, Hollanda, Fransa ve Arap ülkelerinden ve iç pazardan misafirlerin ağırlıklı olduğunu söyledi. Christmas-Noel döneminde misafirlerin inançlarına saygılı oldukları için servislerle kiliseye gitmelerini sağlayacaklarını anlatan Gökoğlan, “Ayrıca her pazar lobide mum yakıyoruz ve Noel Baba'nın içine çocuklar için hediye koyduğuna inanılan çorapları kapılarına asarak içlerine küçük hediyeler bırakıyoruz. Bölgedeki tüm otelcilerimiz yılbaşı dönemi hem süslemeleri hem de ışıklandırmalarını yaptı. Güzel bir yılbaşı bekliyoruz" diye konuştu.

 

Otellerde 'Noel ve yılbaşı' yoğunluğu yaşanıyor! İşte 2022'ye girmek için tercih edebileceğiniz şehirler ile ilgili etiketler Yılbaşı Christmas noel 2022 yılbaşı otelleri
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.