Ortadoğu’da yine neler oluyor? İran ordusu neden teyakkuza geçti!

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre İran ordusu teyakkuza geçti. Ordunun neden alarma geçtiği bilinmezken İran’ın yaptığı iddia edilen son açıklamanın da ne anlama geldiği anlaşılamadı. 

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik giderek artarken Ortadoğu’da da hareketli günler yaşanıyor.


İRAN’DA BAŞÖRTÜ KRİZİ


Ortadoğu’da hareketlilik yaşayan ülkelerden biri de İran.Türkiye’nin komşu ülkelerinden İran’da geçtiğimiz Eylül ayında başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve 3 gün sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümü birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

İran güvenlik güçleri binlerce kadın, erkek ve gençleri gözaltına almıştı

İran’ın başkenti Tahran başta olmak üzere çeşitli şehirlerde onlarca olay yaşanmıştı. Meydana gelen olaylarda ölenler ile yaralananlar olmuş iki kişi ise idam edilmişti.


İRAN ORDUSU NEDEN TEYAKKUZA GEÇTİ?


Öte yandan başta Amerika ve İsrail’in direkt ülkelerden biri olan İran ordusunun hareketlendiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre İran ordusunun önceki gün birden teyakkuz durumuna geçtiği iddia edildi.

İran ordusunun neden alarma geçtiği bilinmezsen,Tahran kaynaklı yapıldığı öne sürülen bir açıklamanın ne olduğu tam anlaşılamadı.


TAHRAN KAYNAKLI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN AÇIKLAMA ANLAŞILAMADI!


Yine aynı diplomatik kaynaklara göre Tahran’da hükümetin bilgisi dahilinde yapılan açıklamada "Uluslararası sınırların değiştirilmesine yönelik her türlü plana kararlı bir şekilde karşı duracağız" denildiği öne sürüldü.

Yapılan bu açıklamanın ardından, "İran hangi ülkelere bir gözdağı vermek istiyor” sorusunun cevabının arandığı kaydedildi.

Ortadoğu’da yine neler oluyor? İran ordusu neden teyakkuza geçti! ile ilgili etiketler İran
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.