“Olur mu?” demeyin! Güllaç yufkasından yapılan bu börek, parmaklarınızı yedirtecek!

Klasik börek tariflerinden sıkılanlara, bayram sofralarında yeni bir lezzeti misafir etmek isteyenlere farklı bir tarif geldi. Ramazanı güllaç ile uğurlarken kalan güllaç yufkalarını en iyi şekilde değerlendirmenizi sağlayacak kıymalı böreğe sofralarınızda yer açın. İşte damak çatlatan lezzeti ile güllaç yufkasından kıymalı börek tarifine ilişkin ayrıntılar…

Çok çeşitlikleri sayesinde günün her saatinde ister ana öpün isterseniz de atıştırmalık olarak tüketime müsait olan börekler, iftar ve sahur sofralarının da vazgeçilmezi oldu. İçeriğine konulan malzemelere bağlı olarak hem besleyici hem de doyurucu olan börek tarifleri birçok kişi tarafından sık sık araştırılırken klasik börek tariflerinden sıkılanlar için yeni bir tarif daha geldi.

Ramazan ayı boyunca sofralardan eksik olmayan güllacı, börek olarak da değerlendirebilirsiniz. Güllaç yaprakları ile kısa sürede hazırlayacağınız çıtır çıtır kıymalı böreğiniz, bayram sofranıza da oldukça yakışacak. Peki, güllaç yapraklarından nasıl börek yapılır?

GÜLLAÇ YUFKASINDAN KIYMALI BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

“Olur mu?” demeyin! Güllaç yufkasından yapılan bu börek, parmaklarınızı yedirtecek!

Güllaç yufkasından kıymalı börek yapmak için gereken malzemeler şu şekilde:

  • 2 su bardağı süt, 6- 7 tane güllaç yaprağı, 1 su bardağı yoğurt, 3 tane yumurta, 300 gram kıyma, 200 gram dil peyniri, 2 tane kuru soğan, 2 çay kaşığı kimyon, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.

GÜLLAÇ YUFKASINDAN NASIL KIYMALI BÖREK YAPILIR?

Soğanları küp küp doğrayın ve sıvı yağı kızdırmış olduğunuz tavada soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kıymayı tavaya ekleyin ve kıyma kızarana kadar iyice kavurun. Son olarak da baharatları ekleyerek karıştırın ve tavayı ocaktan alın. İç harç soğurken derin bir kasenin içine yoğurt, yumurta, süt ve sıvı yağı alarak iyice çırpın. Karabiber ve tuzu da ekledikten sonra güllaç yapraklarını dört parçaya ayırın. Yaprakları sıvı karışıma batırarak tepsiye yerleştirin. Tepsinin yarısına kadar gelen yaprakların üzerine dil peynirini ve kıymalı harcı ekleyin. Tepsi tamamen dolana kadar kalan yaprakları sıvı karışıma batırarak dizmeye devam eden. Kasenin dibini de son katın üstüne dökün. Böreğinizi, önceden ısıtılmış 180- 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirin.

“Olur mu?” demeyin! Güllaç yufkasından yapılan bu börek, parmaklarınızı yedirtecek! ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek Börek
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.