Okullarda Temizlik Görevlisi Alımı Başlıyor! MEB Personel Alımları İŞKUR'da! İşte Şartlar

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımları başlıyor. 60 bin temizlik ve güvenlik görevlisi alımı için başvurular İŞKUR'da olacak. İşte şartlar...

İŞKUR personel alımı ilanlarını yayımlamaya devam ediyor. Öte yandan okulların açılacak olması ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni personel alımları gerçekleştirilecek. Her yıl yapıldığı gibi MEB bünyesine Temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirecek. Buna göre İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde İŞKUR MEB Personel alımı hakkında bilgilerimizi sizlerle paylaşacağız.

OKULLARDA 60 BİN PERSONEL ALIMI NASIL?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere her dönem Okullara personel alımları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Okullarda görevlendirilmek üzere Temizlik Görevlisi Alımı ve Güvenlik Görevlisi alımı yapmaktadır.

Okulların temizliğinin sağlanması ve Öğrencilerin güvenliğinini sağlanması adına MEB Toplum Yararı Programları kapsamında istihdam edilmek üzere personel alımları gerçekleştirmişti. 2022 yılı için ise yapılan son açıklamaya göre 60 Bin Personel alımı yapılacak.

MEB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MEB personel alımı başvuruları  başladı! - Son Dakika Flaş Haberler

HANGİ MESLEKLERDE ALIM YAPILIYOR?

MEB personel alımları okulların ihtiyacına göre Temizlik Görevlisi ve Güvenlik Görevlisi kadrolarında yapılacak.

Başvuru Şartları...

Milli Eğitim Bakanlığı adaylardan,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
18 Yaşını tamamlamış olmak,
Temizlik Görevlisi için ilgili belgelere sahip olmak,
Güvenlik Görevlisi alımı için ÖGG meslek şartlarını sağlıyor olmak,
En az ilköğretim ve lise mezunu olmak,

Personel Alımı İlanları Ne Zaman?

TYP Personel alımları için süreç başlıyor. Okulların 12 Eylül 2022 tarihi ile açılacak olması sebebi ile ilanların Önümüzdeki hafta içerisinde yayımlanmaya başlaması bekleniyor. Öğretmenler ise 5 Eylül 2022 tarihi itibari ile okullarda görevlerine başlayacaklar. MEB Personellerinin ise 12 Eylül 2022 öncesi görevlerine başlaması planlanmaktadır.

Okullarda Temizlik Görevlisi Alımı Başlıyor! MEB Personel Alımları İŞKUR'da! İşte Şartlar ile ilgili etiketler MEB personel alım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.