Okullar ne zaman açılıyor? Bakan Selçuk tarih verdi

Eğitim kurumlarında yaz döneminde telafi programları devam ederken yeni dönemde okulların ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 6 Eylül'de açılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk canlı yayınında Kübra Par ile “Açık ve Net” programında eğitim gündemine ilişkin soruları cevapladı.

Bakan Selçuk, yeni eğitim ve öğretim yılında okulların ne zaman açılacağı sorusuna, “Dünyadaki ve Türkiye'deki gidişata bakmamız gerekiyor, yani iki eksende değerlendirmemiz lazım. Kontrol artmaya başladı. Türkiye'de de kontrol edilebilir düzeyde bir tablo söz konusu. Biz şu anda tereddütsüz eylülde okula başlamak gibi bir çalışma içindeyiz Bakanlık olarak. 31 Ağustos'ta öğretmenlerimiz gelecek, 6 Eylül'de de öğrencilerimizin gelmesini bekliyoruz.” yanıtını verdi.

 LGS SONUÇLARI 26 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Öğrenciler ve aileler tarafından merakla beklenen LGS sonuçlarının 26 Temmuz'da açıklanacağını belirten Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sene 1,5 milyon öğrenci LGS'ye girdi, 181 birinci vardı. Bu sene 1 milyon civarında girdi, 90 birinci var. Bugün başlayan tercih başvuruları 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek. Biz de yerleştirme sonuçlarını 26 Temmuz'da açıklayacağız. Merkez yerleştirmede robot tercihler yapabilecek. Bu okulların listesinden 10 okul tercih edilebilecek.”

Okullar ne zaman açılıyor? Bakan Selçuk tarih verdi ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okul açılma tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.