Oktay Yaşar kimdir? Ankara Kuşu neden tutuklandı?

FETÖ soruşturması, Muharrem İnce ve bir çok siyasi isime karşı iftira sonrası gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Oktay Yaşar sosyal medyanın gündeminde. Bu çerçevede Oktay Yaşar bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Oktay Yaşar kimdir? Oktay Yaşar neden tutuklandı? Ankara Kuşu kimdir? Ankara Kuşu neden gözaltına alındı? İşte Oktay Yaşar (Ankara Kuşu) hakkında merak edilenler...

Muharrem İnce başta olmak üzere bir çok siyasi isim ve figüre iftiralarıyla gündeme gelen Oktay Yaşar tutuklandı. Bu çerçevede Oktay Yaşar bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Oktay Yaşar kimdir? Oktay Yaşar neden tutuklandı? Ankara Kuşu (@Ankarakuşu) kimdir? Ankara Kuşu neden gözaltına alındı? İşte Oktay Yaşar (Ankara Kuşu) hakkında merak edilenler...

Twitter üzerinde yüz binlerce takipçisi bulunan ve daha sonra hesabı askıya alınan Ankara Kuşu geçtiğimiz saatlerde tutuklandı. Hatta FETÖ soruşturması kapsamında 1 kişi de gözaltına alındı. Bu gelişme sonrası "Oktay Yaşar kimdir?" veya "Ankara Kuşu neden tutuklandı?" gibi sorular araştılıyor. Peki Oktay Yaşar kimdir?

Oktay Yaşar kimdir? Ankara Kuşu neden tutuklandı?

OKTAY YAŞAR KİMDİR?

Twitter'da @Ankarakuşu isimli hesapla Türkiye gündemine dair provakatif ve yalan iddialar paylaşan Oktay Yaşar emniyet güçleri tarafından geçtiğimiz günlerde göz altına alınmıştı. Sonrasında ise Oktay Yaşar, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma kapsamında tutuklandı.

Oktay Yaşar'ın sahipliğini ettiği Ankara Kuşu isimli Twitter hesabı, provakatif içerikli ve yalan haberleriyle dikkat çekiyordu. Gebze'de bir dönem yerel gazetecilik yapan Oktay Yaşar, 2016 senesine kadar bariyertv isimli haber sitesini yönetti. Özellikle devletin önemli kurumlarını kulis bilgisi adı altında hedef almasıyla tanınıyordu. Ankara Kuşu hesabının 1.3 milyondan fazla takipçisi bulunuyordu. 

Oktay Yaşar kimdir? Ankara Kuşu neden tutuklandı? - Resim : 2

OKTAY YAŞAR NEDEN TUTUKLANDI?

Muharrem İnce'nin avukatı Fidel Okan bir açıklama yaparak müvekkili Muharrem İnce'ye itibar suikastinde bulunan 17 şüphelinin gözaltına alındığını duyurmuştu. İnce'ye iftira, hakaret ve tehdittte bulunanlar arasında Kemal Özkiraz ve Ankara Kuşu hesabı yönetici Oktay Yaşar bulunuyordy. Oktay Yaşar bir hafta boyunca Muharrem İnce'nin bir koruma polisi aracılığıyla çok yüklü miktarda döviz bozdurduğuna dair dekont paylaşacağını iddia etmiş ancak hiçbir dekont paylaşamamıştı.

Bunun üzerine Fidel Okan'ın verdiği bilgilere göre Ankara Kuşu hesabının yöneticisi Oktay Yaşar hakkında "Tutuklamaya Yönelik Yakalama Kararı" çıkarıldı.

Oktay Yaşar kimdir? Ankara Kuşu neden tutuklandı? ile ilgili etiketler Muharrem İnce Twitter
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.