Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir?

Kış aylarının en büyük problemlerinden biri olan grip-soğuk algınlığı ve buna bağlı olarak ortaya çıkan öksürük, bireylerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu çerçevede öksürüğün nasıl daha hızlı geçeceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir? Ayrıntılar haberimizde...

Öksürük vücudun dışarıdan gelen faktörlere karşı geliştirebildiği bir refleks veya bir hastalığın semptomu olarak ortaya çıkar. Kısa süreli gerçekleşebileceği gibi bazı ciddi durumlarda geceleri şiddetlenen ya da uzun süreli geçmeyen kuru öksürük atakları meydana gelebilir. Bu çerçevede öksürüğün nasıl daha hızlı geçeceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir?

ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER? ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Kuru öksürük eğer bir hastalığa bağlı gelişiyorsa bu hastalığın tedavi edilmesi kuru öksürüğün de ortadan kaldırılmasını sağlar. Kısa süren bir kuru öksürük genelde tedavi gerektirmese de enfeksiyon, kronik hastalıklar ya da alerji tedavi gerektiren durumlardır.

Eğer bir enfeksiyon nedeniyle kuru öksürük gelişmişse doktor tarafında uygun antibiyotik reçete edilir. Kuru öksürüğün bir diğer nedeni ise astımdır. Astım hastası bir kişide kuru öksürük meydana geliyorsa bu semptomların azaltılması için kortikosteroid ilaçların kullanımı önerilebilir.

Kuru öksürüğü rahatlatmak için kullanılabilecek besinler şunlardır:

-Bal

-Zerdeçal

-Zencefil

-Nane

-Hava Nemlendiricisi Kullanmak

-Hava Temizleyicisi Kullanmak

-Sıvı Tüketmek

Kaynak: MedicalPark

Öksürük nasıl geçer? Öksürüğe ne iyi gelir? ile ilgili etiketler Öksürük hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.