Oğuzhan Uğur 'asılsız ihbarlar aldık' diyerek itiraf etti, o çalışanı böyle korudu! Peki hayatını kaybeden canların hesabını kim verecek?

Hatay'da yaşanan deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları esnasında 'baraj patladı' yalanını ortaya atarak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Oğuzhan Uğur ve babala ekibi, şimdi yaptığı açıklamayla 'çok sayıda asılsız ihbar aldık' dedi. Peki ya o yalan nedeniyle hayatını kaybeden canların hesabını kim verecek?

Türkiye'de 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Oğuzhan Uğur ve Babala TV ekibi, sözde depremzedelere yardımcı olmak için harekete geçti.

'BARAJ PATLADI' YALANI

Depremde büyük yıkımların yaşandığı Hatay'da enkaz altında kalan vatandaşlara da yardım edilmeye çalışılırken bir anda ortaya Hatay'da barajın patladığı iddiaları gündeme geldi.

İNSANLAR, ENKAZ ALTINDAKİLERİ BIRAKIP KAÇMAYA ÇALIŞTI

Bu yalan algıyla birlikte birçok kurtarma ekibi de enkaz altındaki vatandaşları bırakarak 'baraj patladı' yalanı üzerine bölgeyi tahliye etmeye başladı.

'O ÇALIŞANI GÖNDERDİK' İDDİASI

Oğuzhan Uğur, ekip arkadaşlarından birinin bir bakanlık çalışanından teyit aldığını belirtti, ancak o yazışmaları yayınlamadı. Daha sonrasında Uğur, o çalışanı işten kovduklarını açıkladı.

Ancak sosyal medyaya yansıyan konuşmalarda "Adını dahi hatırlamıyoruz.  Sorsalar söylemeyiz. Başı yanmasın diye gönderdik" dediği görüldü.

PEKİ YA KAYBEDİLEN CANLAR?

Bu iddia bakanlıklar da dahil olmak üzere yetkili merciler tarafından yalanlandı. Son olarak Oğuzhan Uğur da 'sahte ihbarlar aldık' diyerek kaos oluşturduğunu itiraf etti. 

Ancak bu duruma sosyal medyadan da tepki yağdı. Bilgiyi teyit etmeden 'baraj patladı' yalanını ortaya atan ve enkaz altındaki canların da hayatını tehlikeye atan Oğuzhan Uğur ve ekibinin 'hayatını kaybedenlerin hesabını nasıl verecek' diye yorumda bulundu. 

Oğuzhan Uğur 'asılsız ihbarlar aldık' diyerek itiraf etti, o çalışanı böyle korudu! Peki hayatını kaybeden canların hesabını kim verecek? ile ilgili etiketler Oğuzhan Uğur Hatay deprem Baraj
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.