Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut hangi partili?

TRT'deki açıklaması ile oldukça dikkat çeken Nurullah Efe Ankut merak konusu oldu. Bu çerçevede 'Nurullah Efe Ankut kimdir?' sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut kaç yaşında? Nurullah Efe Ankut nereli? Nurullah Efe Ankut hangi partili? İşte Nurullah Efe Ankut hakkında merak edilenler...

TRT'deki agresif açıklamasıyla oldukça dikkat çeken ve merak edilen Nurullah Efe Ankut merak ediliyor. Bu çerçevede 'Nurullah Efe Ankut kimdir?' sorusu bir çok kullanıcı tarafından araştırılıyor. Peki Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut kaç yaşında? Nurullah Efe Ankut nereli? Nurullah Efe Ankut hangi partili? İşte Nurullah Efe Ankut hakkında merak edilenler...

Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut hangi partili?

NURULLAH EFE ANKUT KİMDİR?

Nurullah Efe Ankut, öğretmen, yazar ve siyasetçidir. 8 Ekim 1945 tarihinde Konya'da doğmuştur. 14 Mayıs İlköğretim Okulu'nu, Konya Karma Ortaokulu’nu ve Konya Erkek Lisesi'ni bitiren Nurullah Efe Ankut, ardından üniversite eğitimi için İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi felsefe bölümünden 1972 yılında mezun olmuştur. 

Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut hangi partili? - Resim : 2

Nurullah Ankut, hayatında büyük bir etki yaratan sosyalist görüş ile lise yıllarında tanışmıştır. Sosyalizmi teorik olarak daha iyi kavramak adına felsefe öğrenimi yapmaya karar alan Ankut, 1967 yılında, Türkiye Devrimci Hareketi'nin önderlerinden Hikmet Kıvılcımlı'nın teorisini benimsemiştir. Ardından İşsizlik ve Pahalılıkla Savaş Derneği'ndeki çalışmalara katılmıştır ve bu derneğin faaliyetleri altında DİKÖB (Devrimci İşçi Köylü Öğrenci Birliği) adlı örgütü arkadaşları ile birlikte kurmuştur. 15-16 Haziran olayları sırasında gözaltına alınan Nurullah Efe Ankut ve toplamda 1 ay kadar tutuklu olarak kalmıştır.

NURULLAH EFE ANKUT HANGİ PARTİLİ?

15 Haziran 2005 tarihinden beri Halkın Kurtuluş Partisi genel başkanlığını sürdüren Nurullah Efe Ankut, aynı zamanda partinin gazetesi olan Halkın Kurtuluş Yolu'nda yazarlık da yapmaktadır.

Nurullah Efe Ankut kimdir? Nurullah Efe Ankut hangi partili? ile ilgili etiketler TRT
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.