Nuri Şahin, A Milli Takım'ı eleştirmek istemedi... "Önemli olan turnuvalara katılmak, istikrar sağlamak"

Nuri Şahin: "A Milli Takım için en önemlisi turnuvalara katılmak. EURO 2020'ye gittik, Dünya Kupası Elemeleri'nde iyi pozisyondayız. 2024'te Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası, 2026'da Amerika-Kanada-Meksika ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmamız lazım. Bu istikrarı sağlarsak her turnuvada olursan bir şekilde sivriliyorsun."

Antlalyaspor'un tecrübeli orta saha oyuncusu Nuri Şahin, A Milli Takım'ın EURO 2020'deki rezalet performansını değerlendirdi. 32 yaşındaki yıldız, "Her zaman söyledim; aktif bir sporcuyum ve spor bıraksam bile birisini eleştirecek birisi olmadım, o yapıda birisi değilim" diyerek ağzını açmak istemedi.

Kırmızı-Beyazlılar'ın Erzurum kampından DHA'ya konuşan Nuri Şahin, şunları söylemekle yetindi: "Herkes gibi milli takım maçlarını heyecanla bekleyen birisiyim hatta milli takımın İtalya maçının Almanya'da bir kanala analizini de yaptım. Çok heyecanlı gittik, ne yazık ki istediğimiz gibi olmadı ve hepimiz üzüldük. Eminim ki futbolcular ve teknik ekip de de çok üzülmüştür. Biz sevinci de hüznü de çok üst seviyelerde yaşıyoruz. Bu nedenle hayal kırıklıklarına uğrayabiliyoruz.

ÖNEMLİ OLAN KATILMAKTI

"A Milli Takım için en önemlisi turnuvalara katılmak. EURO 2020'ye gittik, Dünya Kupası Elemeleri'nde iyi pozisyondayız. 2024'te Almanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası, 2026'da Amerika-Kanada-Meksika ev sahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmamız lazım. Bu istikrarı sağlarsak her turnuvada olursan bir şekilde sivriliyorsun. 2002'de yaşadığımızı yaşayabiliriz. Benim için en önemlisi milli takımın bu turnuvalarda yer alması. Bizden çok iyi olan takımlar vardı."

Nuri Şahin, A Milli Takım'ı eleştirmek istemedi... "Önemli olan turnuvalara katılmak, istikrar sağlamak"

HEDEF SÜPER KUPA ŞAMPİYONLUĞU

Ziraat Türkiye Kupası'nı kaybettikleri şampiyon Beşiktaş'la oynanacak TFF Süper Kupa maçını düşündüklerini söyleyen tecrübeli futbolcu, "Süper Kupa maçımız var, inşallah onu kazanırız. Lig ise çok uzun bir maraton ve bir hedef koymak şimdilik yanlış olur ama rakibini zorlayan, kazanmak için sahaya çıkan, iyi oyunculardan kurulu, taktik disiplinine sahip bir takım olursak, taraftarlarımızla birlikte ki ben daha Türkiye'de taraftar önünde oynamadım, güzel olacağını düşünüyorum" dedi.

Kulüplerin yaptığı ve yapacağı yıldız oyuncu transferleri için değerlendirmede bulunan Nuri, şunları söyledi: "Ligimizin kalitesini artıracak her futbolcu bizi mutlu eder. Bunu bir rakip olarak değil, bir Türk, bir futbolsever olarak değerlendiriyorum. Ligimizin kalitesi artarsa hepimiz için iyi olur; ülkemizin ve ligimizin marka değeri artar. O nedenle tabii ki her zaman ligimizde yerleri var, gelsinler. İnşallah o isimler kalitelerini sahaya da yansıtır ve güzel olur. Bu bir takım oyunu, kimse gelip de tek başına bir şey kazanmadı. Takımlara hayırlı olsun. Büyük isimler, büyük transferler."  

Nuri Şahin, A Milli Takım'ı eleştirmek istemedi... "Önemli olan turnuvalara katılmak, istikrar sağlamak" - Resim : 2

İYİ BİR SEZON GEÇRİECEĞİMİZE İNANIYORUM

Antalyaspor'da iyi bir sezon geçireceklerine inandığını belirten 32 yaşındaki futbolcu, "Geçen sezonu ikiye ayırmak lazım. Ersun hoca geldiğinde, pandemi başlayana kadar kötü gitmiyorduk. Pandemi olayları bizi geriye attı ve bizi yıprattı. Kupa finaline de tam gücümüzle çıkamadık. Tarihimizde 2. kez final oynadık, gönül isterdi ki kupayı Antalya'ya getirelim ama olmadı. Süper Kupa maçımız var, inşallah onu kazanırız. Lig ise çok uzun bir maraton ve bir hedef koymak şimdilik yanlış olur ama rakibini zorlayan, kazanmak için sahaya çıkan, iyi oyunculardan kurulu, taktik disiplinine sahip bir takım olursak, taraftarlarımızla birlikte ki ben daha Türkiye'de taraftar önünde oynamadım, güzel olacağını düşünüyorum. İyi çalışıyoruz, takımımıza kaliteli oyuncuların katılacağına eminim. Birlikte iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum" dedi.

Teknik direktör Ersun Yanal'ın yeni imajı ise gözden kaçmadı... Geçen sezon Akdeniz ekibine tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşatan Yanal, tecrübeli ve genç isimlerin bir arada yer aldığı yetenekli bir kadroyla sezona başlama planları yapıyor.

Antalyaspor şu ana kadar Gaziantep FK'nın 33 yaşındaki sol beki Güray Vural, Hollandalı 22 yaşındaki sağ bek Sherel Floranus, gurbetçi 10 numara Ersin Zehir (23), Akhisarspor'un 20'lik stoperi Doğukan Nelik, Bundesliga ekibi Mainz'dan 10 yaşındaki orta saha Erkan Eyibil ve Sporting'in B takım kalecisi Diego Sousa'yı (22) transfer etti. Bu isimlerin hepsinin Yanal'ın scout ekibinin listesinden olduğu biliniyor. 

Antalyaspor'dan ayrılan Lukas Podolski ise Polonya'nın Gornik Zabrve takımına 2 yıllık imza attı. Akdeniz ekibinde Serdar Gürler Konyaspor'a, yedek kaleci Ferhat Kaplan da Adana Demirspor'a transfer oldu. Takımdan ayrılan diğer isimler ise Sidney Sam, Kudyryashov, Ersan Gülüm ve Drole...

Nuri Şahin, A Milli Takım'ı eleştirmek istemedi... "Önemli olan turnuvalara katılmak, istikrar sağlamak" ile ilgili etiketler Antalyaspor Nuri Şahin Beşiktaş tff süper kupa A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.