Nurettin Canikli'nin yeni görevi ne anlama geliyor? Metehan Demir bu atamaya dikkat çekti

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabulünün ardından basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümet'te yapılan değişikle kabineye 6 yeni isim girdi, 5 bakanın görev yeri değişti.

5 başbakan yardımcılığından 4'ünde ise isim değişikliği yapıldı.

Kabine revizyonunu değerlendiren SuperHaber yazarı Metehan Demir, özellikle Milli Savunma Bakanlığına getirilen Nurettin Canikli ismine dikkat çekti.

cats

Askeri Şura'nın hemen öncesinde böylesi bir değişikliğin önemine vurgu yapan Metehan Demir, yeni Milli Savunma Bakanı'nın Genelkurmak'ın komuta kademesinin belirlenmesinde kilit rol oynayacağını belirterek, "Şura sürprizleri de barındıracak bir şura olacak deniliyor..." ifadelerini kullandı.

İşte Metehan Demir'in dikkat çeken yorumları;

Türkiye'de kabine değişikliği olduğunda hemen, giden bakanlar ve gelen bakanlarla ilgili çeşitli teoriler üretiliyor ama bunların düşük bir yüzdesi doğru... İsimlere baktığımızda birçok kişi için sürpriz isimler var. Birçok ismin daha önce telaffuz edilmediği de ortada...

KABİNEDE YENİ REVİZYON OLABİLİR

Bu son revizyon olmayacaktır. 2019'a kadar çeşitli rötuşlar yapılacaktır.

Siyasette çok normal zaman zaman metal yorgunluğu oluyor. Bunlar konjonktürel, olabilecek şeyler...

Bu kabine 2019'a girerken kritik bir kabine, taşıyıcı bir kabine...

Artık siyasi partilere oy vermeyecek vatandaşlar, Başkan'a oy verilecek. Yani Başkan'ın kontrol ettiği kabineye oy verecekler.

BEKİR BOZDAĞ BAŞBABAKAN YARDIMCISI OLDU

İsimlere bakıldıkça kritik noktalarda değişiklikler var.

Mesela Belir Bozdağ ismi, 15 Temmuz sonrasında Adalet Bakanlığı bünyesindeki yargı sistematiğinde FETÖ'nün temizlenmesinde kritik bir rol üstlenmişti.

Bu rolü yerine getirerek Başbakan Yardımcılığına geçti. Başbakan Yardımcısı olarak bir üst pozisyonda koordine edici olabilir.

ASKERİ ŞURA ÖNCESİ MSB'DE KRİTİK DEĞİŞİKLİK

Ekonomide de Mehmet Şimşek ile ilgili bir beklenti vardı. Nurettin Canikli ile yürütüyordu ekonomi yönetimini... Şimdi Nurettin Canikli'nin Milli Savunma Bakanlığı'na kaydırılması söz konusu.

Askeri Şura öncesi oraya kaydırılması önemli. Önümüzde şura var ve Milli Savunma Bakanları eskisi gibi zayıf konumda isimler değiller.

Orada atacakları adım, orayı yeniden harmanlamak adına TSK'nın şekillenmesinde en kritik isim olmaları nedeniyle oraya gelmesi, yeni bir kanın gelmesi olarak da yorumlanabilir.

Şura sürprizleri de barındıracak bir şura olacak deniliyor çünkü...

LİYAKAT FAKTÖRÜ VE FAKIBABA

Liyakat Türkiye'de en kritik önem vermemiz başlıklardan biri olmalı. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bakanlığını önemsiyorum, bağımsız olarak kazanmıştı.

Şanlıurfa'da onun gelmesi de çok önemli bir mesajdır, gerçekten bölgede çok sevilen halk bazlı, toplum bazlı bir isimdir.

Recep Akdağ'ın başbakan yardımcılığına geçmesi de Sağlık Bakanlığından ayrılması anlamına gelmiyor, üst koordinatör olarak yönetecektir.

Mevlüt Çavuşoğlu görevine devam edecek, Ömer Çelik de AB ile çalkantılı bir dönem yaşıyoruz, bu süreçte görevine devam edecek.

Eski isimlerin üst koordinatörlüğü ve yeni isimlerin göreve gelmesi çok dikkat çekici.

Nurettin Canikli'nin yeni görevi ne anlama geliyor? Metehan Demir bu atamaya dikkat çekti ile ilgili etiketler Nurettin Canikli Bakanlar Kurulu Metehan Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.