Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Nihal Atsız paylaşımına farklı tepkiler gelmeye devam ediyor... Sabah yazarı Hilal Kaplan Türkçü düşünür Atsız'ı saygıyla anan Akşener'e "Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi?" diye sordu.. Konuyu gündemine alan bir diğer isim, Ahmet Hakan ise Akşener'e Millet İttifakı cephesinden gelen eleştirileri sorguladı...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Türkçü yazar ve düşünür Hüseyin Nihal Atsız'ın ölüm yıl dönümünde Twitter hesabından paylaşımda bulunması tartışma yarattı.

Mesajında Atsız'a rahmet okuyarak, "Hayatının bütün cephelerinde inandıklarını savunmaktan vazgeçmeyen, mücadelesini Türk milletine adayan, fikir dünyamızın ve edebiyatımızın büyük temsilcilerinden Hüseyin Nihal Atsız'ı saygı ve rahmetle anıyorum..." diyen Akşener'e Millet İttifakı'nda aynı çatı altında bulunduğu sol görüşlü çevrelerden tepkiler geldi.

Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi?

Akşener'in tartışma yaratan bu paylaşımı bugün köşe yazarlarının da gündemindeydi.

"Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi?" başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan Sabah yazarı Hilal Kaplan, "İYİP Genel Başkanı Akşener, Hüseyin Nihal Atsız'ı övgüyle anan bir tivit atmış. Tivite gelen tepkiler, oyunu geçmek için bütün tuşlara basma siyasetinin iflasını gözler önüne serer türdendi." dedi.

Akşener'in siyasi tutumundaki çelişkilere dikkat çeken Kaplan şöyle devam etti;

"Bir yandan "Ömer'in yolu" sloganlarıyla muhafazakâr tabanı kazanmaya çalışacaksın, öte yandan "Bacını s.....m" diye şehit abisine hakaret eden vekiline sahip çıkacaksın.

Bir yandan Türkçülükten dem vuracaksın, öte yandan Azerbaycan'ın Karabağ mücadelesi başladığı gün Minsk Grubu'nu müdahaleye davet edeceksin.

Bir yandan sokakta "Burası Kürdistan" diyene çıt çıkarmayacaksın, öte yandan sana HDP ile ittifak sorusu soran seçmeni korumalarına tartaklatacaksın.

Bir yandan Amerikan Büyükelçisi ile dört hafta içinde dört kez buluşacaksın, öte yandan zafer kutlamasına davet eden Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı'nın davetine icabet etmeyeceksin.

Ve nihayet bir yandan tavizsiz fikirleri ve amansız siyaseti herkesin malumu Nihal Atsız'ı yâd edeceksin, öte yandan ayrılıkçı terör örgütünün liderinin heykelini dikmekten bahseden Demirtaş ile kahvaltıda buluşmaktan bahsedeceksin...

Atsız bugün yaşasaydı Meral Hanım'a herhalde en nazik ifadeyle "beni bu mentiondan çıkarın" der; "Dalkavuklar Gecesi"ne de yeni bir kahraman eklerdi..."

MERAL AKŞENER'İ SOLCU MU SANIYORLAR?

Bu paylaşımın Millet İttifakı cephesinde rahatsızlık yaratmasını değerlendiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise "Meral Akşener'in Nihal Atsız'ı anması şaşırtıcı bir şey mi?" diyerek yazısına başladı.

Şu anda Türkiye’de muhalefeti bir arada tutan yegâne unsurun Erdoğan karşıtlığı olduğunu vurgulayan Ahmet Hakan şunları yazdı;

"Zannediliyor ki muhalefeti oluşturanların hepsi birbirinin kafa dengi.

Bu nedenle sık sık arızalar çıkıyor.

Son arıza İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Türkçü yazar Nihal Atsız’ı anması nedeniyle çıktı.

İttifak içinde yer alan bazı unsurlar, Akşener’in Nihal Atsız’ı anmasından acayip rahatsız oldular.
“Faşist” ve “Irkçı” kelimeleri, havalarda uçuştu.

Bu tepkiyi gösterenler Akşener’i ne sanıyorlar acaba?

Erdoğan karşıtlığında birleşildi diye...

Akşener’in Türkçü milliyetçiliği bir tarafa bırakıp sol liberal bir siyasetçiye dönüştüğünü falan mı sanıyorlar?"

AHMET HAKAN'IN YAZISI İÇİN TIKLAYIN...

HİLAL KAPLAN'IN YAZISI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi? ile ilgili etiketler Meral Akşener Hilal Kaplan Ahmet Hakan nihal atsız demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.