'Ne pişirsem?' diyenler için tam mevsiminde şifa kaynağı balkabağı çorbası! İşte lezzetli mi lezzetli zerdeçallı balkabağı çorbası tarifi

Düzenli tüketildiğinde sindirim sistemini düzenlemede de önemli ölçüde rol oynayan, kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesi balkabağını çorba şeklinde tüketerek de sofranıza renk katabilir hem de farklı bir lezzet ile akşam yemeklerinizi çeşitlendirebilirsiniz. Siz de 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlerdenseniz pazarda ve marketlerde bu aylarda kolayca bulabileceğiniz ve evde çok vakit kaybetmeden, uğraşmadan hazırlayabileceğiniz pratik balkabağı çorbası tam size göre.

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da Kasım ayının dördünce Perşembe gününe denk gelen tarih olan Şükran Günü'nde (Thanksgiving Day) özellikle aile yemeklerinde sofraların olmazsa olmazı balkabağı çorbası günümüzde giderek popülerlik kazanıyor. Her yıl Şükran Günü kutlamalarında balkabağı püresinden içine çeşitli malzemeler konularak yapılan ve servis edilen bu geleneksel çorba sağlıklı oluşu, farklı bir lezzet barındırması sebebiyle özellikle son yıllarda kış döneminde büyük ilgi görüyor.

'Ne pişirsem?' diyenler için tam mevsiminde şifa kaynağı balkabağı çorbası! İşte lezzetli mi lezzetli zerdeçallı balkabağı çorbası tarifi


Yüksek lif içermesi özelliğiyle kabızlığa iyi gelen, hem kalp hem de bağırsak sağlığı açısından faydalı olan, B1, B3, B6, Pantotenik asit gibi birçok vitamini, folik asit, fosfor, demir gibi minerali yapısında bulunduran balkabağını sadece tatlı olarak değil çorba şeklinde de tüketebilirsiniz. Genelde şeker ile pişirilerek ya da fırınlanarak tatlı olarak tüketimi tercih edilen balkabağını tam da bu mevsimde ve bu aylarda çorbasını yaparak sofranıza hem sağlıklı bir çeşit katmış hem de farklı bir lezzet ile tanışmış olacaksınız. İşte tam kıvamında balkabağı çorbası için gerekli malzemeler ve tarifi...


Mazelemeler:

- Soyulmuş ve yarım ay şeklinde 2 dilim balkabağı

- 1 adet büyük soğan

- 1 adet havuç

- 1 adet patates

- 3 diş sarımsak

- Yarım su bardağı krema veya 1 su bardağı süt

- 6 su bardağı su + 2 adet tablet tavuk/et bulyon (veya 3 su bardağı su & 3 su bardağı et/tavuk suyu)

- 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber

- 1 tatlı kaşığı zerdeçal

- 1 silme tatlı kaşığı tuz

 

Yapılışı:

Derin bir tencere içerisinde ince doğranmış haldeki 2 dilim balkabağı, 1 adet patates ve 1 adet havucu 6 bardak su ile birlikte yumuşayana kadar haşlayın.


Ana malzemeleriniz haşlanırken başka bir tavada ise önce soğanları kavurup ardından sarımsakları ekleyerek altını kapatın ve içine tuz, karabiber, zerdeçalı ekleyin.

Tavadaki karışımı ve 2 adet tablet bulyonu tencere içerisindeki malzemeye ekleyerek iyice kaynadığından emin olduktan sonra altını kısıp tane kalmayacak hale gelene kadar robottan geçirin.

Son aşamada çorbanızın içine yarım su bardağı şekersiz kremanızı ekleyerek bir tur daha robottan geçirin. İyice kaynadığından emin olduktan sonra altını kapatın. Hafif katı bir hal aldığında çorbanız artık hazır demektir.

 'Ne pişirsem?' diyenler için tam mevsiminde şifa kaynağı balkabağı çorbası! İşte lezzetli mi lezzetli zerdeçallı balkabağı çorbası tarifi - Resim : 2

Servisi:

Çorbanızı sıcak haldeyken, üzerine kabak çekirdekleri ya da file badem, kıyılmış taze maydanoz gibi malzemeler ekleyip görsel açıdan zenginleştirerek ana yemek öncesinde servis edebilirsiniz.

'Ne pişirsem?' diyenler için tam mevsiminde şifa kaynağı balkabağı çorbası! İşte lezzetli mi lezzetli zerdeçallı balkabağı çorbası tarifi - Resim : 3


Not: Tavadaki malzemeleri kavururken ortalama 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ve yarım yemek kaşığı kadar tereyağı kullanabilirsiniz. Tüm malzemeler tencerede birleşeceği için tencerede kaynayan malzemelere ekstra olarak yağ eklemenize gerek yoktur. Daha sağlıklı ve lezzetli bir çorba elde etmek için tablet bulyonlar yerine tavuk ya da kemikli etten elde edeceğiniz suları kullanabilirsiniz.

'Ne pişirsem?' diyenler için tam mevsiminde şifa kaynağı balkabağı çorbası! İşte lezzetli mi lezzetli zerdeçallı balkabağı çorbası tarifi ile ilgili etiketler balkabağı yemek tarifi çorba çorba tarifi çorba çeşitleri balkbağı çorbası kabak çorbası
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.