NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye geliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, pazartesi günü Türkiye'yi ziyaret edecek. Stoltenberg ziyarete ilişkin açıklamasında, "Her ikisi de değerli NATO müttefiki olan Yunanistan ve Türkiye'nin yapıcı girişimleriyle elde edilen bir askeri çatışma önleme mekanizmasının kurulmasını memnuniyetle karşılıyorum. Her iki müttefikle de yakın temas halinde kalacağım" dedi.

Pazartesi günü NATO'dan Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleştirilecek. 5 Ekim'de, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, Türkiye'ye gelerek temaslarda bulunacağı açıklandı. Stoltenberg'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşmeye yapacağı belirtildi.

NATO'dan Türkiye'ye ilişkin yapılan son açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO arabuluculuğu ile askeri çatışma önleme mekanizmasının kurulduğu belirtilmişti.

STOLTENBERG: HER İKİ MÜTTEFİKLE DE YAKIN TEMAS HALİNDE KALACAĞIM

Stoltenberg açıklamasında, "Her ikisi de değerli NATO müttefiki olan Yunanistan ve Türkiye'nin yapıcı girişimleriyle elde edilen bir askeri çatışma önleme mekanizmasının kurulmasını memnuniyetle karşılıyorum. Bu güvenlik mekanizması, anlaşmazlığı ele almaya yönelik diplomatik çabalar için alan yaratmaya yardımcı olabilir ve bu çabaları daha da geliştirmeye hazırız. Her iki müttefikle de yakın temas halinde kalacağım" dedi.

NATO Genel Sekreteri Türkiye'ye geliyor ile ilgili etiketler NATO jens stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.