Nafakadan dertli olanlara müjdeli haber! 3 yılın altında olan evliliklerde süre kısalıyor!

Kamuoyu tarafından merakla beklenen nafaka kanununda bir son dakika gelişmesi yaşanmaktadır. Yeni düzenlemeyle birlikte evlilik süresinin kıstas olarak alınacağı yasada 3 yılın altında olan evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altında kalan evliliklerde ise 5 ila 10 yıl arasında nafaka verilmesi planlanmaktadır. Kanundaki bu yeni düzenlemenin yakın bir zamanda Meclis’e gelmesi beklenmektedir.

Yeni nafaka düzenlemesinde ilk kıstas süresi belli oldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, nafaka düzenlemesinde taslak metninin hazır olduğunu kaydetti. Taslak metinde gerçekleştirilecek son rötuşlarla birlikte nafaka düzenlemesinde son detaylarda ortaya çıkmış olacak.

Taslak metinde nafaka ödeme süresine üst sınır konularak evlilik süresine göre nafaka ödemesi gerçekleştirilecek. 3 yılın altında kalan evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ila 10 yıl arasında nafaka verilecek. Takdir yetkisi tamamen hakime devredilirken nafaka konusunda karar, çocuk sayısı ile kadının iş durumuna göre değişiklik gösterebilecek.

Nafakadan dertli olanlara müjdeli haber! 3 yılın altında olan evliliklerde süre kısalıyor!

Buna istinaden boşanma davalarında da yeni bir düzenleme gerçekleştirilecek. Çekişmeli boşanma davalarına konu olan tazminat, velayet, nafaka veya eşler arasında kusurun kimde olduğu gibi sebepler bu süreci daha da uzatacak. AK Parti ise bu sürecin daha da uzamaması adına yapılacak olan yeni düzenlemeyle birlikte boşanmak için tüm anlaşmazlıkların karara bağlanmasını bekleyecek.

Bu usul hükümleri ana davadan tamamen ayrılacak. Yani kusur, tazminat ve diğer uyuşmazlık konularında son görüşler boşanma gerçekleştikten sonra karar verilecek.

Nafakadan dertli olanlara müjdeli haber! 3 yılın altında olan evliliklerde süre kısalıyor! ile ilgili etiketler yasa evlilik nafaka
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.