Naci Görür, Meksika depreminin korkunç görüntülerini paylaşıp sordu: Ya İstanbul'da olsaydı?

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 2 gün önce Meksika'da gerçekleşen 7.4 büyüklüğündeki depremin korkunç görüntülerini paylaştı. Şiddetli sarsıntı nedeniyle 200'den fazla binada hasar meydana gelirken Görür, bu büyüklükte depremin İstanbul'da daha büyük sonuçları olacağını belirtti.

Meksika’nın Michoacan eyaleti açıklarında dün meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Şiddetli sarsıntı nedeniyle 200'den fazla binada da hasar meydana geldi.

"10 BİN BİNA MARMARA'DA TOPUN AĞZINDA"

Prof. Dr. Naci Görür’ün Marmara depremine yönelik, “2030’a kadar büyük bir depremin olma olasılığı yüzde 64. Bu yüksek bir sınır. 10 bin bina artık topun ağzında. Her bir binayı 4 kat düşünelim 40 bin kat eder. Her bir kata 2 daire koyuyoruz o zaman 80 bin daire eder. Her daireye 4 kişi koy 320 bin insan. O kadar insanın bu depremde ölme olasılığı anormal fazla demektir. En minimumdan aldık, demek ki bu 300 bini sen artık milyon kabul edeceksin” sözleri yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. 

 

MEKSİKA DEPREMİ İSTANBUL'DA OLSA

Görür, Twitter hesabından Meksika depreminin korkunç görüntülerini paylaşarak "Deprem Meksika da. Bir de siz İstanbul’da olduğunu düşünün." dedi. 

 

Naci Görür, Meksika depreminin korkunç görüntülerini paylaşıp sordu: Ya İstanbul'da olsaydı? ile ilgili etiketler deprem Meksika İstanbul Marmara naci görür

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.