Müslüme'nin dedesi öldü mü? Hasan Yağal cezaevine şişlendi iddiası

Mersin’de kaybolduktan 10 gün sonra ormanlık alanda cansız bedeni bulunan Müslüme’nin dedesi Hasan Yağal tarafından öldürüldüğü belirlendi. Dede Hasan Yağal adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sosyal medyada ise dedenin cezaevine şişlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Peki, Hasan Yağal öldü mü?

Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 Kasım tarihinde çadır kurdukları esnada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu hemen yetkililere bildirdi. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından başlatılan arama çalışmalarında Müslüme’nin cesedi 19 Kasım’da bulundu.

Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığınca, Müslüme'nin ölümüne ilişkin olarak aile fertlerinden 8 kişi sorguya alındı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan dede Hasan Yağal tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dede Hasan Yağal öldü mü?

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılması için yayın yasağı kararı alındı. Cezaevine gönderilen dede Hasan Yağal’ın şişlenerek öldürüldüğü iddialarının tamamen asılsız olduğu kaydedildi.

Müslüme'nin dedesi öldü mü? Hasan Yağal cezaevine şişlendi iddiası

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mersin'de 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölü bulunmasının ardından ailenin diğer 4 çocuğunun bakanlığa bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alındı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde 4 çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteğiyle bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır. Ayrıca anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Müslüme'nin dedesi öldü mü? Hasan Yağal cezaevine şişlendi iddiası ile ilgili etiketler Müslüme Hasan Yağal
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.