Müslüme'nin biyolojik babası dede Hasan Yağal mı? Biyolojik baba ne demek?

Müslüme Yağal’ın ölümü sonrasında tutuklanan dede Hasan Yağal’ın DNA testleri sonrasında küçük kızın biyolojik babası olduğu belirlendi. Bu haberle birlikte vatandaşlarda biyolojik babası ne demek sorusuna yanıt aradı.

3 yaşındaki küçük Müslüme Yağal’ın ölümü sonrasında soruşturma devam ederken ilginç bilgiler ortaya çıktı. 10 Kasım tarihinde Mersin’in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi'ne gelen, Sarıkeçili Yörüklerinden Yağal ailesinin çocuklarından Müslüme, çadır kurulurken ortadan kayboldu.

Son olarak çadır kurdukları alanın hemen yanında oyun oynarken görülen Müslüme'yi bulamayan ailesi güvenlik güçlerinden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edilirken 10. günün sonunda Müslüme’den acı haber geldi.

Müslüme’nin cansız bedenini 40-45 yaşlarında bir kadın çoban olan Ayşe Bacak buldu. Küçük kızın ölü bulunmasıyla soruşturmaya hız verilirken Baba Mehmet Yağal'ın, “Husumetlilerimiz var” açıklaması da değerlendirilmeye alındı. 100'den fazla kişinin olaya ilişkin sorgulandığı bildirildi.

Müslüme'nin biyolojik babası dede Hasan Yağal mı? Biyolojik baba ne demek?

Aileden 8 kişi uzun süre gözaltında tutularak sorgulanırken baba, anne ve kardeşlerin de aralarında buılunduğu aile üyeleri serbest kalırken sadece dede Hasan Yağal tutuklandı. Hasan Yağal’ın, eşi, çocukları ve torunlarının dağda kurulan çadırda hep birlikte kaldıkları öğrenildi. Tutuklanan dedenin, arama çalışmaları sırasında ekiplerin çalışmalarını takip ettiği fotoğraflar gündeme geldi.

Ve sonunda küçük Müslüme’nin DNA raporları ortaya çıktı. Müslüme'nin DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile uyumsuz çıktı.

Küçük Müslüme’nin gerçek babasının, 70 yaşındaki dedesi Hasan Yağal olduğu ortaya çıktı. Bu yeni bilgi üzerine dede Yağal'ın, tedbiren tutuklanmış olabileceği değerlendirildi.

BİYOLOJİK BABA NEDİR?

Biyolojik olarak baba, anneye sperm vererek bir çocuğun dünyaya gelmesinde rol alan erkek. Genlerin yarısı babadan gelir. Bununla birlikte "baba" tanımı sosyolojiden hukuğa, farklı alanlarda farklı şekillerde açıklanır.

Müslüme'nin biyolojik babası dede Hasan Yağal mı? Biyolojik baba ne demek? ile ilgili etiketler Müslüme Hasan Yağal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.