Müsilaj için çok önemli! Cezası ne kadar?

Müsilajın diğer sebebi de midye gibi müsilajı temizleyen ufak deniz canlılarının kaçak avlanması. Boğaz’da ve Marmara’da her gün tonlarca kaçak midye avlanıyor peki kaçak midye avcılığının cezası ne?

Marmara Denizindeki müsilaj sorununa çözüm yollarından birisi olarak midye ve istiridye yetiştirilmesi önerildi. Uzmanlara göre midyeler ve istiridyeler sudaki azot ve fosforlu bileşikleri topluyor, planktonu süzüyor. Dolayısıyla suyun filtresi gibi hareket ediyor. Uzmanlar bu yüzden denizlerdeki midye ve istiridye varlığının önemine dikkat çekiyor.

Ancak denizlerdeki midyelerin kaçak yollarla avlanması büyük bir sorun. Her gün tonlarca İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi’nden tonlarca midye avlanıyor. Şikayet ve ihbarlarla hareket eden ekipler yakaladıkları avcılara ceza yazıyor. Peki denizlerimiz için çok önemli olan kaçak avcılığın cezası nedir? İşte bu sorunun cevabı:

Yasaya göre ruhsat tezkeresi almadan ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapan kişilere bin Türk lirasından beş bin Türk lirasına kadar, gemiler ve diğer su vasıtaları için sahip veya donatanlarına beş bin Türk lirasından elli bin Türk lirasına kadar idarî para cezası verilir.

Müsilaj için çok önemli! Cezası ne kadar? ile ilgili etiketler Ceza müsilaj marmara denizi
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.