Mukabele saatleri 2021! 14 Nisan mukabele hangi kanallarda, saat kaçta yayınlanıyor?

2021 Ramazan ayında kanallarda yayınlanacak olan mukabele saatleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hafızın hatim indirmesi esnasında Kur’an-ı Kerim aracılığıyla takip edilmesiyle gerçekleşen mukabele saatleri haberimizde. 14 Nisan Çarşamba mukabele hangi kanallarda, saat kaçta yayınlanıyor?

Mukabele yayınları üç aylarda ve özellikle de Ramazanlarda cami, mescid ve evlerde daha çok sabah, öğle, ikindi namazları öncesinde hâfızlar tarafından okunan Kur’an’ı Kerim’i takip etmek amacıyla hatim indirme geleneğine ad olmuş, zamanla hâfızların bu okuyuşları için de aynı terimler kullanılmıştır.

Bu gelenek eski yıllardan Cebrâil’in ramazan aylarında her gece Hz. Peygamber’e gelerek o ana kadar nâzil olan âyet ve sûreleri karşılıklı okuyup kontrol etmelerine kadar dayanmaktadır.

Kur’an’ın ramazan ayında nâzil olmaya başlaması, bu ayda yapılan amellerin diğer zamanlara göre daha faziletli kabul edilmesi de mukabele geleneğinin yangınlaşmasında oldukça etkilidir.

MUKABELE HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?

2021 yılında mukabele, hafta içi her gün saat 15.00'da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi kanalı olan Diyanet TV aracılığıyla izlenebilecek. Bunun yanında Semerkand TV, Kanal 26 ve Haber 7 kanallarındada da akşam ve sabah saatlerinde mukabele izlenebilir.

Mukabele saatleri 2021! 14 Nisan mukabele hangi kanallarda, saat kaçta yayınlanıyor? ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim mukabele 2021 mukabele saatleri
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.