Muhalefette panik havası! Neyi saklamaya çalışıyorlar?

Türkiye tarihi bir seçime gidiyor. 14 Mayıs Genel Seçimleri öncesi ise kirli pazarlıklar ve ilişkiler iyice ortaya dökülmüş durumda. Peki muhalefet neyi saklamaya çalışıyor? Nedir bu paniğin nedeni? Detaylar haberimizde...

14 Mayıs Genel Seçimleri için artık sadece 12 gün kaldı. Türk halkı cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilere mührünü basmak için sandık başına gidecek. Seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti siyasi hayatındaki en kirli pazarlıkların da meydana gelmesine neden oldu. HDP'nin destek verdiği 6'lı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise cumhurbaşkanı olmak için gizli iş birliklerine gitmekten geri durmuyor. Peki muhalefet neyi saklamaya çalışıyor? Nedir bu paniğin nedeni? Detaylar haberimizde...

Muhalefetin açıktan söyleyemedikleri bir şey olduğu, bir karın ağrısı eşliğinde lafı geveleyerek kıvrandıkları yüksek sesli dillendirilirken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cambridge Analytca'cılık oynamayın" demesinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Seçime günler kala deepfake yöntemiyle sahte video ve ses kaydı çıkarılabileceği"ni yumurtladı. HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise "Ciddi manipülasyon ve algı operasyonları gelecek gibi görünüyor" derken, "Ne olursa olsun seçimi kazanmaktan başka bir şeye odaklanmayın" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SON UYARIMDIR 

Seçime sayılı günler kala bazı tartışmaların gündeme gelmesi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabında bir açıklama yaptı Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi: 

"Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!"

SEÇİME SAYILI GÜNLER 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel son yaptığı açıklamada, "Seçime son günler kala deepfake yöntemiyle sahte video ve ses kaydı çıkarılabileceğini" söyledi. Özel'in bu açıklaması ise 2021'de Gazeteci Kırıkkanat'ın sansasyonel olarak nitelendirdiği dosyayı gündeme taşıdı. 

DOSYA MERAK KONUSU

Özel'in bu paylaşımın ardından sosyal medyada bahsi geçen sansasyonel dosyanın ne olduğu üzerine sayısız yorum yapılırken Özel'in yaptığı bu açıklama ile kamuoyu ile paylaşılacak olan gerçeklerin üzerinin şimdiden örtülemeye çalışıldığı yorumları yapıldı. 

DEMİRTAŞ'TAN PEŞ PEŞE ÜÇ AYRI PAYLAŞIM

HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise cezaevinden avukatları aracılığıyla mesaj paylaştı.

''Ciddi manipülasyon ve algı operasyonları gelecek gibi görünüyor. Tanımadığınız ya da trol olduğu belli olan veya iktidar çevrelerinin hesaplarından yayılan hiçbir şeyi, LÜTFEN GÖRMEYİN, DUYMAYIN, YAYMAYIN VE PAYLAŞANLARI ENGELLEYİN. Size güveniyorum.''

''Karalama amaçlı videolar dolaşıma sokulursa kime yönelik olduğuna bakmadan o videoları LÜTFEN İZLEMEYİN, YAYMAYIN VE PAYLAŞANLARI ENGELLEYİN. Her türlü kışkırtıcı şeye karşı göstereceğiniz tepki sakin olmak ve herkesi sakin olmaya çağırmak olsun. Size güveniyorum.''

''Tanınmış kişilerin hesapları ele geçirilerek veya şimdiye kadar size güven vermiş hesaplar üzerinden provokasyonlar yapılabilir. LÜTFEN GÖRMEYİN, DUYMAYIN, YAYMAYIN VE PAYLAŞANLARI ENGELLEYİN. Ne olursa olsun seçimi kazanmaktan başka bir şeye odaklanmayın. Size güveniyorum.'' ifadelerini kullandı.

BU NEYİN PANİĞİ?

Kılıçdaroğlu, Özel ve Demirtaş’ın açıklamalarının ardından Millet İttifakı’nın diğer bileşenleri ve destekçileri de panik halinde benzer ifadeler kullanmaya başladı. Bir şeyler yaparken yakalanıp onun yayılmasında korktuklarını gösteren bu ifadelerin neyin paniğiyle kullanıldığı merak konusu oldu.

 

 

 

Muhalefette panik havası! Neyi saklamaya çalışıyorlar? ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP Kemal Kılıçdaroğlu CHP Özgür Özel
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.