Muğla Tatilinde Yapılması Gerekenler

Ege’nin incisi Muğla, her biri ayrı güzellikler sunan ilçelerinde harika bir tatil ortamı sunuyor. Muğla tatili, her günü diğerinden farklı aktiviteler yapma şansı içeren iyi bir deneyim sunabilir.

Bodrum, Fethiye, Marmaris, Datça ve Köyceğiz gibi ilçeleri ile her yıl birçok kişinin tercihi olan Muğla’da doğa içinde eşsiz bir ortamda tatil yapmak mümkün. Peki Muğla tatilinde yapılması gerekenler neler? Herkesin mutlaka yapılacaklar listesine eklemesi gereken, birbirinden güzel tatil aktivitelerinde, Muğla’da neler yapılmalı, bakalım.

Fethiye’de yamaç paraşütü

Muğla’nın Antalya’ya sınır ilçesi Fethiye, tatilde birçok farklı aktivite olanağı sunması ile öne çıkıyor. Fethiye, doğal güzelliği ve tarihi eserlerinin yanı sıra, aynı zamanda aktivitelerle dolu bir tatil için doğru adres. Fethiye’de Ölüdeniz’in, Kelebekler Vadisi’nin ve Kabak Koyu’nun tadını çıkarmanın dışında, herkesin mutlaka yapması gereken bir şey var, o da yamaç paraşütü. Yalnızca Türkiye’den değil, Avrupa’da, Orta Asya’dan birçok kişinin denemek için ilçeye geldiği yamaç paraşütü, Babadağ’ın 2000 metre rakımlı  zirvesinden profesyonel paraşütçüler eşliğinde yapılıyor. Yaklaşık 45 dakika süren yamaç paraşütünde Ölüdeniz ve Fethiye manzarasına tanık olmak mümkün. Üstelik paraşütle atlama sürecinde pilotlar, bu anların video ve fotoğraflarını çekerek anı ölümsüzleştiriyor.

Marmaris’te tekne turu

Marmaris, Muğla’nın kendine has doğal güzelliğe sahip bir ilçesi. Maviyle iç içe geçmiş bir ilçe olan Marmaris’te Selimiye’de denize girmek, hareketli caddelerde zaman geçirmek popüler. Ancak bölgede mutlaka yapılması gereken bir şey var, o da tekne turuna katılmak. Muğla’da birçok ilçede tekne turları düzenlense de, Marmaris kendine has koyları ile harika bir ortam sunuyor. Mavi tur konseptiyle de ün kazanmış Marmaris, zamanın nasıl geçtiğini almayacağınız doğal bir ortama sizi davet ediyor. Tekne turları sabah 10 ile akşam 6 arasında yemekli bir konseptte sunuluyor. Katılmak için Marmaris merkezde acentelerden rezervasyon gerekiyor.

Özel villada tatil

Muğla, herkese hitap eden bir tatil deneyimi sunuyor. Ancak bunu en iyi şekilde yaşamak için, konaklama konusunda tercihiniz villa kiralama olmalı. Güvenilir villa kiralama platformları üzerinden kiralanabilecek kiralık villalar, harika bir tatil ortamı sunuyor. Tatil için ucuz kiralık villa bulma şansı sunan en iyi villa kiralama sitesi üzerinden günlük ve haftalık havuzlu tatil villaları bulunabilir. Tatil için denize sıfır, yazlık konseptli villaların Fethiye, Bodrum ve Marmaris’te yaygın olduğu Muğla’da ayrıcalıklı bir tatil yaşamak mümkün. Lüks konseptteki villalar bahçeli, jakuzili ve bahçeli bir ortam sunuyor. Doğa içinde balayı villalarına ek olarak özel konseptteki muhafazakar villalar da Muğla’da yaygın. Geniş aileler için çocuk havuzlu villalar öne çıkarken, evcil hayvan sahipleri içinse evcil hayvan kabul eden villalar düşünülebilir.

Bodrum’da eğlence yaşamı

Bodrum, Muğla’nın en hareketli ve renkli ilçelerinden biri. Yaz aylarındaki enerjisi ve kalabalığı nedeniyle küçük İstanbul olarak adlandırılan Bodrum tatilinde eğlence mekanlarında sabahın ilk ışıklarına dek süren hareketlilik harika bir tatil sunuyor. Bodrum’da merkeze yakın konumda, Kumbahçe bölgesindeki mekanların yanı sıra Yalıkavak ve diğer mahallelerde bulunan eğlence mekanları güzel bir deneyim sunuyor. Buna ek olarak gündüzleri beach club mekanlarında da Bodrum’da müzik, parti ve eğlence ara vermeden sürüyor.

Muğla Tatilinde Yapılması Gerekenler ile ilgili etiketler hellovillam
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.