MSÜ tercihleri nasıl yapılır? Ne zaman bitecek?

Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarında eğitim görmek isteyen adaylar sınava girdiler. Sınav sonrasında ise adaylar tercih zamanını bekliyorlar. Adaylar tercihleri ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki MSÜ tercihleri ne zaman başlıyor? Nasıl yapılacak? Tercihler ne zaman bitecek? Detaylar haberimizde...

Milli Savunma Üniversite'sinde öğrenim görmek isteyen adaylar 18 Mart'ta yapılan sınava katılım sağladılar. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar tercih sürecini heyecanla araştırmaya başladılar. Tercihlerin ne zaman ve nasıl yapacaklarını merak ediyorlar. Peki MSÜ tercihleri ne zaman başlıyor? Nasıl yapılacak? Tercihler ne zaman bitecek? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...
MSÜ tercihleri nasıl yapılır?  Ne zaman bitecek?
 
 
MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
 
Milli Savunma Üniversitesi'nin tercihleri, sınav sonuçlarının yayımlanmasının ardından 24 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Sınava katılan tüm adaylar, tercih işlemlerini Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesi www.msb.gov.tr üzerinden yapabilecekler. Bu dönem içerisinde tercihlerini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına katılım gösteremeyecek. İkinci seçim aşamaları ise 11 Haziran tarihinde başvuruların değerlendirilmesi ve 23-24 Haziran tarihlerinde YKS sınavlarının tamamlanmasının ardından 26 Haziran tarihinde başlayacak. İkinci seçim aşamaları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi-Bando Asb. MYO için Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı-Mülakat yapılacak.
 
ÖSYM
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (kısaca ÖSYM) yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuş olan devlet kurumudur. Merkezi Ankara'da bulunur. Yılda yaklaşık 10 milyon adaya sınav uygulamaktadır.
 
Kurum ilk olarak 22 Kasım 1974 tarihinde, Üniversitelerarası Kurul tarafından, 1750 sayılı Üniversiteler Kanununun 52. Maddesine göre, "Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM)" adıyla kuruldu. 1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlanarak "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)" adını almıştır.
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 6114 sayılı Kanun ve ilgili diğer mevzuatla verilen görevleri yerine getirmek ve yetkileri kullanmak üzere kamu tüzel kişiliğine, idari ve mali özerkliğe sahip, Yükseköğretim Kurulu ile ilgili, merkezi Ankara’da bulunan özel bütçeli bir kuruluştur. Başkanlığın karar organı olan Yönetim Kurulu, Başkan ve Başkan yardımcıları dahil yedi üyeden oluşur. Başkan, Yönetim Kurulunun da başkanıdır.
 
 
2018-MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:
 
Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.
 
Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma k ullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.
 
Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesa planabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe test lerinin her birin den en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.
 
MSÜ TARİHÇE
* 25 Temmuz 2016 tarihli, «Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair» 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış ve Askeri Liseler kapatılmıştır.
 
* Cumhurbaşkanlığının 04.10.2016 tarihli ve 2016/97 sayılı kararı ile Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Erhan AFYONCU atanmıştır.
 
* Milli Savunma Bakanlığının 25 Ekim 2016 tarihli emri ile Harp Okulları, Enstitüler, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile mülga olan Harp Akademileri K.lığı ve tüm Askeri Liselerin personeli, taşınır/taşınmaz malları Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü emrine verilmiştir.
 
* 09 Kasım 2016 tarihli 6756 sayılı, ”Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun” ile 669 sayılı KHK kabul edilmiştir.
 
* Bakanlar Kurulu’nun 14 Kasım 2016 tarihli, 2016/9522 sayılı kararı ile MSÜ Teşkilatı oluşturulmuş, 25 Kasım 2016 tarihli Resmî Gazetede yayımlanmıştır.
 
* Milli Savunma Bakanlığının 06 Ocak 2017 tarihli emriyle Rektör Yardımcıları atanmış ve Genel Sekreter görevlendirilmiştir.
 
* Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörlüğü 09 Ocak 2017 tarihinden itibaren mülga olan Harp Akademileri Komutanlığı Yenilevent/İSTANBUL yerleşkesinde faaliyetlerine başlamıştır.
 
* Milli Savunma Bakanlığının 13 Ocak 2017 tarihli emri ile;
 
- Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün; harcama yetkisi, lojistik, ikmal ve tedarik konuları kapsamındaki ihtiyaçlarının mülga Harp Akademileri Komutanlığının halen mevcut birimleri tarafından karşılanacağı,
 
- Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili atama/görevlendirmeler, yurt dışı eğitim, kurslar ve seminerlere ilişkin işlemlerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacağı direktifi verilmiştir.
 
* Milli Savunma Bakanlığının 03 Şubat 2017 tarihli emri ile MSÜ Rektörlük Karargahı Teşkilatı onaylanmıştır.
 
* Milli Savunma Üniversitesinin 15 Şubat 2017 tarihli emri ile Rektörlük Karargahının Teşkilat, Kuruluş ve Kadro Uygulama Emri bağlılarımıza yayımlanmıştır.
MSÜ tercihleri nasıl yapılır? Ne zaman bitecek? ile ilgili etiketler MSÜ tercih ne zaman nasıl yapılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.