Milwaukee Bucks servis kırdı, final serisinde 2-3 öne geçti! NBA'de şampiyon kim olacak?

NBA final serisinde 2-0 geriye düşen Milwaukee Bucks, Phoenix Suns karşısında üst üste 3 maç kazanarak öne geçti. Momentumu ele geçiren Giannis Antetokounmpo ve arkadaşları, şampiyonluğa 1 maç uzaklıkta... Serinin 6. maçı da Suns'ın evinde oynanacak.

Milwaukee Bucks, NBA şampiyonluğuna 1 maç uzaklıkta... Final serisinin 5. maçında Phoenix Suns'a konuk olan Bucks, zorlu Arizona deplasmanında 119-123 kazanarak seride 2-3 öne geçti.

Serinin Footprint Center'da oynanan ilk 2 maçını Suns kazanıp, Wisconsin'e 2-0 önde gitmişti. Milwaukee Bucks, evinde oynadığı 2 maçı da kazanarak seriye eşitlik getirmişti. Play-off'larda evinde oynadığı 10 maçın 8'ini kazanan Chris Paul ve arkadaşları en kritik yerde kaybedince saha avantajı Bucks'a geçti. Final serisinin 6. maçı, 21 Temmuz Çarşamba günü TSİ 04.00'te yine Phoenix Suns'ın sahasında oynanacak ama 7. maç Milwaukee'de...

MİAMİ HEAT'İN İZİNDE...

İlk çeyreği 37-21 önde tamamlayan taraf Suns olsa da soyunma odasına konuk ekibin 3 sayı üstünlüğüyle girildi: 61-64. 2'nci yarıda rakibinin skora ortak olmasına izin vermeyen Bucks, 3. çeyreği 100-90 önde geçtiği maçtan 123-119 galip ayrıldı. Mike Budenholzer yönetimindeki  Bucks, 2006 yılından bu yana 2-0 geriye düştüğü final serisinde 3-2 öne geçen ilk takım oldu. 15 yıl önce Miami Heat, 2-0 geriye düştüğü seriyi Dallas Maveriks'e karşı 4-2 kazanmıştı.

Yunan yıldız Giannis Antetokounmpo'nun 32 sayı, 9 ribaund, 6 asistle oynadı. Giannis maçın ardından basın toplantısında "Mütevazı kalmalıyız. Bu takım alçakgönüllü olduğunda çok çok daha tehlikeli" diyerek stratejiyi ilan etti. 

Bucks'ta harika bir play-off performansı sergileyen Khris Middleton 29 sayı, 7 ribaund, 5 asist; Jrue Holiday ise 27 sayı-13 ribaundla yine alkış aldı. Pat Connaughton da kenardan gelerek 6'da 4 üçlükle 14 sayı üretti.

Devin Booker'in 40 sayı ürettiği Suns'ta ise Deandre Ayton 20 sayı, 10 ribaunt, Chris Paul 21 sayı, 11 asistle "double double" yaptı.

Milwaukee Bucks servis kırdı, final serisinde 2-3 öne geçti! NBA'de şampiyon kim olacak?

Milwaukee Bucks servis kırdı, final serisinde 2-3 öne geçti! NBA'de şampiyon kim olacak? ile ilgili etiketler NBA Milwaukee Bucks Phoenix Suns Giannis Antetokounmpo Khris Middleton
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.