Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 10 bin okul projesi öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor

2021-2022 eğitim yılının bitmesi ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrencilerin daha rahat eğitim görebilmesi için başlatmış olduğu depreme karşı güvenli, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimari okul projesi hız kesmeden devam ediyor.

2021-2022 eğitim- öğretim yılının bitmesi ardından MEB öğrencilere en uygun koşulları verebilmek için başlattığı okul projesinde neredeyse sona gelindi. 2022-2023 eğitim- öğretim yılı öğrencilerin hizmetine sunulması için şuan tüm hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor.

Yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6 bin 766 derslik, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine açılacak. Bakanlık, bunlara ek olarak 889 yeni okulda 14 bin 697 dersliğin inşasına, 3 bin 709 derslikli 331 binada ise güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra 4 bin okulun doğal gaz dönüşümü çalışmaları için gereken tedbirleri, enerji verimliliği iyileştirmeleri, çatı onarımı, ıslak zemin tadilatı, engellilerin erişimini sağlayacak altyapısı gibi ihtiyaçları karşılandı.

Yeni eğitim ve öğretim yılı için hazırlıkların başlatıldığını ve çalışmaların eksiksiz bir şekilde hız hesmeden devam ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi: 12 Eylül Pazartesi günü çocuklarımızı ihtiyaçları giderilmiş, depreme karşı güvenli, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride okullarla karşılamak için Bakanlık olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yaklaşık 4,5 milyar liralık bir yatırım okul zilinden önce tamamlanmış olacak. Bunun 2,2 milyar liralık tutarı yeni okulların yapımı, 1,5 milyar lirası onarım ihtiyaçları, 700 milyon lirası ise binalarımızın depreme karşı güçlendirilmesine için ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 10 bin okul projesi öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor

Mahmut Özer 10.000 okul projesi kapsamında 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni anaokulu açılacağını belirterek, yeni eğitim- öğretim yılında 1.400 yeni anaokulu ve 10.100 yeni ana sınıfı öğrencilerin eğitim hayatlarına ilk adımlarını atmaları için hazırlandığını söyledi. Özer, “Bu yıl sonunda hedefimize ulaşmış olacağız. Böylece okul öncesi eğitimde çok önemli bir adımı da atmış olacağız. Her çocuğumuzun okul öncesi eğitim alması ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Proje çerçevesinde yeni açılan ana sınıfları ve mevcut olanların donatım ve onarımı için küçük onarımları ve donatımı, ilkokul ve ortaokulların matematik, fen bilimleri ve sosyal bilgiler dersi araçları ile derslik donatımı gibi giderleri için de illere ödenek gönderildi. Öğrencilere depreme karşı güvenli, estetik, erişilebilir, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride yeni okullar kazandırma çalışmaları dahilinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak.

Depreme karşı güçlendirilerek 2022-2023 eğitim öğretim yılı başında kullanıma hazır 252 okulda 3 bin 161 derslik hizmete alınacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 10 bin okul projesi öğrencilerle buluşmaya hazırlanıyor ile ilgili etiketler MEB Milli Eğitim Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.