Milli boksör Esra Yıldız, Tokyo 2020'de çeyrek finalde... "Kızlar boks yapamaz algısını yıktık"

Milli boksör Esra yıldız Arjantinli rakibi Dayana Erika Sanchez'i mağlup ederek ilk kez katıldığı olimpiyatlarda çeyrek finale yükseldi. 23 yaşındaki Fenerbahçeli sporcu, "Biz Kadın Boks Milli Takımı olarak algıları yıktık. Ben boksa başladığımda, 'Kızlar boks yapamaz, senden boksör olmaz' diye bir algı vardı. Televizyonda bizi izleyen insanlar var. Biz artık bu algıyı yıktık" dedi.

Tokyo 2020'ye 3 kadın boksörle katılan milli takım, olimpiyatların 7. günü geride kalırken nefis bir mücadele sergiledi. Yarın finale yükselerek madalyayı garantileyen Busenaz Sürmeli'nin ardından Esra Yıldız da adını çeyrek finale yazdırdı.

Kokugikan Arena'da 60 kiloda ringe çıkan Esra Yıldız, Arjantinli rakibi Dayana Erika Sanchez'le son 16 turunda karşılaştı. milli boksör ilk raundu, 5 hakemin 3'ünde fazla puan alarak önde tamamladı. 2. raundda atak oynayan 24 yaşındaki milli boksör, bütün hakemlerden tam puan aldı. Son raundda da üstünlüğünü koruyan Esra Yıldız, adını çeyrek finale yazdırdı.

Esra, Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli'den sonra çeyrek finali gören üçüncü kadın milli boksör oldu.

Milli boksör, çeyrek final maçını 3 Ağustos Salı günü oynayacak. Esra bu karşılaşmayı da kazanırsa olimpiyat madalyasını garantileyecek.

Milli boksör Esra Yıldız, Tokyo 2020'de çeyrek finalde... "Kızlar boks yapamaz algısını yıktık"

"YANGINLARDAN DOLAYI MORALİM ÇOK BOZUK"

Maçın ardından TRT Spor'a konuşan 23 yaşındaki Fenerbahçeli boksör, ülkemizdeki yangın felaketlerinden dolayı duyguduğu üzüntüyü dile getirdi. Esra, "Biz burada savaşırken ülkemin insanları da başka bir şey için savaşıyor. Yangınlardan dolayı moralim çok bozuk açıkçası... Kadın boks milli takımı olarak şampiyon olmayı istiyoruz" dedi.

Kadın Boks Milli Takımı olarak çok başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Esra, "Şükürler olsun. İnşallah hepimiz final oynayacağız. İnanıyorum. Mutluyum, heyecanlıyım. Olimpiyat, ne Avrupa ne de dünya şampiyonası gibi. Farklı bir atmosfer. İlk maçımla üzerimden attım bu heyecanı, diğer maçlarım daha iyi geçecek. Hedefim tabii ki altın madalya. Ülkemizin şu an zor zamanlar geçirdiğini biliyoruz. Türk halkının yüzünü başarılarımızla biraz da olsa güldürmek istiyoruz." dedi.

Kadın boksörlerin üzerindeki algıyı da 2020 Tokyo'da yıktıklarını vurgulayan Esra, "Biz Kadın Boks Milli Takımı olarak algıları yıktık. Ben boksa başladığımda, 'Kızlar boks yapamaz, senden boksör olmaz' diye bir algı vardı. Televizyonda bizi izleyen insanlar var. Biz artık bu algıyı yıktık. Şükürler olsun böyle bir şeye vesile olacağız." diye konuştu.

Ailesine ve Türk halkına da teşekkür eden milli boksör, "Anneciğim, babacığım, kardeşlerim sizleri çok seviyorum. Ne olur benden duanızı esirgemeyin. Türk halkını mutlu etmek için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Milli boksör Esra Yıldız, Tokyo 2020'de çeyrek finalde... "Kızlar boks yapamaz algısını yıktık" ile ilgili etiketler Boks Fenerbahçe esra yıldız tokyo 2020 Busenaz Sürmeneli
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.