Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi

Busenaz Sürmeneli'nin Tokyo 2020'de madalya yolculuğu sürüyor. 23 yaşındaki milli boksör çeyrek finalde Ukraynalı rakibi Anna Lysenko'yu 5-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Bundan sonra madalya garanti... Yarı finaldeki rakip Lovlina Borgohain...

Milli boksör Busenaz Sürmeli, Tokyo 2020'de yarı finale yükselerek olimpiyat madalyasını garantiledi. İlk defa olimpiyatta yarı finale çıkan Busenaz, ilk tur maçında Polonyalı Karolina Koszewska'yı 5-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. 23 yaşındaki boksör, çeyrek finalde Ukrayna'dan Anna Lysenko ile karşılaştı. Maçın tamamında üstün olan Sürmeneli, rakibini 5-0 mağlup ederek yarı finale yükselirken, madalyayı da garantiledi.

Busenaz Sürmeneli yarı finalde 4 Ağustos Çarşamba günü TSİ 08.30'da Hindistan'dan Lovlina Borgohain ile karşılaşacak. 23 yaşındaki Hintli Boksör 2018 ve 2019 Dünya şampiyonlarında bron madayla kazanmıştı. Busenaz ise 2019 dünya şampiyonu olmuştu.

Arkasında milyonların olduğunu bildiğini vurgulayan Busenaz Sürmeneli, şunları söyledi:

"Madalya maçları zordur. Ben de bu nedenle maça temkinli başladım. Sonunda kazandım ve kadınlar boks branşında madalya kazanan ilk sporcu oldum. Kulübüm Trabzonspor'a ve Trabzon'a tarihte ilk kez olimpiyat madalyası getireceğim için çok mutluyum. Ancak yolum devam ediyor. Bundan sonraki maçlarım daha zor olacak ama ben her şeyin daha da güzel hale geleceğini düşünüyorum. Arkamda milyonların olduğunu biliyorum. Kulübüme, teknik ekibime, bu saatte kalkıp benim için dua edenlere, maçımı izlerken destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi

YASMANİ COPELLO ESCOBAR YARI FİNALDE

Türkiye'yi erkekler 400m engel seçmelerinde temsil eden olimpiyat madalyalı atlet Yasmani Copello Escobar, bugün piste çıktı. 400m engel seçmelerinde koşan Küba asıllı Escobar, 49.00'luk decesiyle serisinde 2. oldu ve yarı finale yükseldi. Milli sporcu, yarı finali 1 Ağustos'ta koşacak.

YASEMİN ECEM ANAGÖZ ELENDİ

Milli okçu Yasemin Ecem Anagöz, kadınlar bireysel 3. turunda altın madalyanın favorilerinden dünya ve olimpiyat şampiyonu Güney Koreli Chaeyoung Kang'a 6-2 mağlup olarak Tokyo 2020 mücadelesini tamamladı.

Milli kürekçi Onat Kazaklı, D finalinde 7:13.65'lik derecesiyle 3. olarak, Olimpiyat Oyunları'nı 21. sırada tamamladı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi - Resim : 2

Kadınlar laser radial sınıfında Ecem Güzel, 10 yarış sonunda 20. sırada kaldı ve oyunlardaki mücadelesini tamamladı.

470 sınıfında kadınlarda Türkiye'yi temsil eden Beste Kaynakçı-Okyanus Arıkan ikilisi 5 ve 6. yarışlar sonunda 2 sıra yükseldi ve günü 18. sırada geçti.

Erkeklerde 470 sınıfında olimpiyatlarda yer alan Ateş ve Deniz Çınar kardeşler ise 6 yarışın ardından klasmanda 2 basamak daha yükselip 6. sıraya ulaştı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli Tokyo 2020'de yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi ile ilgili etiketler Trabzonspor Busenaz Sürmeneli tokyo 2020 Yasmani Copello Escobar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.