Mezgit balığı sevenler, bu tarifi mutlaka denemeli! Mezgit tava yapmanın püf noktaları…

Nisan ve Mayıs ayı geldiğinde en sevilen deniz mahsullerinden biri mezgit oluyor. Ailecek yenilecek akşam yemeklerinde ya da davetlerde bu yemek tercih ediliyor. Tavada mezgit yapmak için bazı püf noktaları iyi bilmek gerekiyor. İşte o leziz tarif…

Balık yemekten asla vazgeçemeyenler için bereketli denizlerimizde pek çok çeşit bulunuyor. Bu çeşitlerden biri mezgit olarak biliniyor. Mezgit balığı, Türkiye sınırlarında yer alan tüm denizlerde bulunuyor. Yassı bir yapıya sahip, derisi ince ve yumuşak pullu olan bu balığın pek çok faydası bulunuyor.

Mezgit balığının farklı türleri de bulunuyor. Bu türlerden en çok tercih edileni bayağı mezgit ve sarı mezgit olarak adlandırılıyor. Mezgitin eti tavuk etine benziyor. Bu nedenle tavuk balığı olarak mezgitten bahsedenler de bulunuyor. Mezgit balığının yumurtası havyar olarak satılıyor. En lezzetli şekilde mezgiti tüketmek isteyenler tavasını yapıyor. Mezgitin ayıklanması ve hamsini ayıklanması arasında hiçbir fark bulunmuyor.

MEZGİT TAVA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Mezgit balığı sevenler, bu tarifi mutlaka denemeli! Mezgit tava yapmanın püf noktaları…

Mezgit tava için gerekli malzemeler arasında 1 kg mezgit yer alıyor. Ayrıca 2 su bardağı mısır unu, 2 su bardağı buğday unu, 3 adet yumurta sarısı, kızartma sırasında kullanmak için sıvı yağ gerekiyor.

Sıvı yağın yanı sıra 1-2 yemek kaşığı tereyağı da kullanılabilir. Ancak bu tamamen isteğe bağlıdır. Son olarak tuz ve biber de malzemeler arasına eklenmelidir.

MEZGİT TAVA TARİFİ

Mezgit tava yapmak için ilk olarak balıkların ayıklanması gerekiyor. Balıklar ayıklandıktan sonra yıkanması ve süzülmesi gerekiyor. Ardından bir tabağa buğday unu bir tabağa mısır unu konuluyor. Buğday ununa tuz da ilave ediliyor.

Yumurta sarılarının çırpılarak ayrı bir kaba alınıyor. Süzülen balıklar ilk olarak buğday ununa ardından yumurtaya, son olarak da mısır ununa batırılıyor. Ve kızgın yağda her iki tarafı kızarana kadar kızartılıyor. Balıkları daha kolay çevirmek için balık tavası kullanılmasında fayda bulunuyor. Balığın tuz miktarını diyetinize göre ayarlayabilirsiniz. Mezgit tavayı patates püresi, şakşuka, havuç tarator, fava gibi farklı yiyeceklerle beraber servis edebilirsiniz.

Mezgit balığı sevenler, bu tarifi mutlaka denemeli! Mezgit tava yapmanın püf noktaları… ile ilgili etiketler Yemek Tarifi Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.