Meteoroloji ve AFAD'dan deprem bölgesindeki iller için yağış uyarısı! 12 kent için alarm verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 12 ilde kuvvetli yağış olacağını sarı ve turuncu kodlarla belirtti. AFAD, deprem ve sel felaketlerinin yaşandığı bölge için peş peşe uyarılarda bulundu. Yağışların akşam saatlerinde etkisini artıracağını ifade eden AFAD, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, vatandaşları kuvvetli yağışlara karşı uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 kent için turuncu, 8 kent için sarı kodla yağış uyarısı yaptı.

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgilerle sosyal medya hesabından paylaşım yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte AFAD tarafından yapılan o paylaşım...

Deprem bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa’da kuvvetli; Adıyaman, Elazığ, Malatya'nın güneyi ve Şanlıurfa’nın kuzeyinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, 26 Mart Pazar günü gece saatlerine kadar yer yer devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji ve AFAD'dan deprem bölgesindeki iller için yağış uyarısı! 12 kent için alarm verildi

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

Bingöl, Muş ve Erzincan’da kuvvetli, Tunceli’de çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, 1800-1900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

AFAD'DAN UYARI 

Vatandaşlarımızın, yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.

Meteoroloji ve AFAD'dan deprem bölgesindeki iller için yağış uyarısı! 12 kent için alarm verildi ile ilgili etiketler hava durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.