Meteoroloji turuncu kodla uyardı! Adana ve Mersin'de kuvvetli yağış: Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kod ile kuvvetli yağış uyarısı yaptığı Adana ve Mersin'de etkili olan yağışlar nedeniyle caddeler göle döndü, ağaçlar devrildi, araçlar suya gömüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün şiddetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunduğu Adana il  merkezinde sabahın ilk saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

SULAMA KANALLARI TAŞTI

Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, merkez Seyhan ilçesinden geçen sulama kanalının bazı noktalarında taşma meydana geldi.

Meteoroloji turuncu kodla uyardı! Adana ve Mersin'de kuvvetli yağış: Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü

Öte yandan yollarda birikip, nehir gibi akıntıyla ilerleyen yağmur sularının sulama kanalına akması, şelale görüntüsü oluşturdu.

Meteoroloji turuncu kodla uyardı! Adana ve Mersin'de kuvvetli yağış: Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü - Resim : 2

Fırtına nedeniyle kökü zayıf bazı ağaçlar ise araçların üzerine devrildi. Sabah işe gitmek için yola çıkan ve yağışa hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı. Trafikteki sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar ise göle dönen yollarda arızalandı. Yaklaşık 45 dakika süren sağanak etkisini yitirirken, kentte yağmur hafif şekilde yağmaya devam ediyor. 

MERSİN'DE BİR BİNANIN İHATA DUVARI YIKILDI

Mersin'de ani bastıran yağış nedeniyle özellikle Altaylılar Mahallesi’nde birçok noktada su taşkınları oldu, vatandaşlar evlerinden çıkamayınca zor anlar yaşadı. Yağışların aniden bastırması ve şiddetli olması nedeniyle bir binanın ihata duvarı yıkıldı. 2 sitenin bahçesinde bulunan onlarca araç sular içinde kayboldu.

Meteoroloji turuncu kodla uyardı! Adana ve Mersin'de kuvvetli yağış: Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü - Resim : 3

Yağışın birinci kat seviyesine ulaşması nedeniyle bina sakinleri de evlerinden çıkamayarak mahsur kaldı. Yine aynı mahallede bir elektrik direği yıkılırken, bazı yollar yağış nedeniyle kapandı.

Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri inceleme başlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Tarsus Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı.Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zorluklar yaşadı.

Meteoroloji turuncu kodla uyardı! Adana ve Mersin'de kuvvetli yağış: Yollar göle döndü, araçlar suya gömüldü ile ilgili etiketler Adana Mersin
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.