Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu

PSG yönetimi, tüm dünyanın merakla beklediği Messi transferini resmen duyurdu. 30 numaralı formayı giyecek Arjantinli yıldız 2+1 yıllık sözleşmeye imza atarken, yıllık net 35 milyon Euro kazanacağı belirtildi. Resmi duyuru sonrası ilk açıklamasını yapan Messi, "Kulübün vizyonu, benim hedeflerimle mükemmel derecede örtüşüyor." dedi.

17 yıllık Barcelona kariyerine "mecburen" son veren Arjantinli süper yıldız Lionel Messi'nin Camp Nou'nun dış cephesindeki görselleri sökülüyor. Katalan devinin altyapısından yetişen ve başka kulübün formasını giymeyen 34 yaşındaki forveti futbolu Barcelona'da bırakması beklenirken yaşanan tüm bu gelişmeler, hayranlarından şok etkisi yarattı.

Messi'nin stattaki görsellerinin sökülme görüntüleri sosyal medyada duygusal paylaşımları da beraberinde getirdi. 17 sezon formasını giydiği İspanyol ekibiyle 10'u La Liga, 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 34 kupa şampiyonluğu yaşayan Messi, Barça ile tüm kulvarlarda 778 maça çıktı ve 672 gol attı. Futbolun yaşayan efsanesi bu dönemde 6 kez de yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü kazandı.

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 2
Paris uçuşu öncesi

 

PSG İLE YARIN İMZALIYOR

Öte yandan, Fransız devi Paris Saint-Germain'le anlaşan Lionel Messi'nin transferindeki ufak pürüzler giderildi. Messi bugün Paris'e giderek, PSG'yle 2+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Tangocu bu akşam Paris'te sağlık kontrollerinden geçecek. Fransız basınına yansıyan haberlere göre Messi'nin yıllık net ücreti 35 milyon euro... Fransa'daki vergi sistemine göre futbolcuların kazancının yarısını devlete vergi olarak gidiyor. Bu durumda PSG'nin kasasından Messi'nin sadece yıllık ücreti için 70 milyon euro çıkacak. Süper yıldız, Barcelona'da da buna yakın rakamlara oynuyordu.

Lionel Messi'nin babası ve menajeri Jorge Messi, Arjantin basınına verdiği demeçte PSG haberlerini doğruladı. Jorge Messi, PSG ile ilgili soruya "Evet, Leo bugün PSG ile resmi sözleşme imzalayacak" yanıtını verdi.

10 NUMARAYI KİM GİYECEK?

Barcelona'dan 2017 yazında tam 222 milyon euroluk serbest kalma bedeli ödenerek transfer edilen Brezilyalı süper yıldız Neymar, PSG'de 10 numaralı formayı giyiyor. Futbol tarihinin en büyük 10 numaralarından biri olan Messi'nin PSG'de hangi formayı giyeceği merak konusu...

Öte yandan, dünyanın en büyük derbisi Real Madrid-Barcelona maçlarında yıllarca Sergio Ramos'a rakip olan Messi, 35 yaşındaki İspanyol futbolcuyla takım arkadaşı olacak. El Clasico'nun iki eski kaptanının nasıl takım arkadaşı olacağı da bir başka merak konusu...

30 NUMARALI FORMAYI GİYECEK

Barcelona ile çıktığı ilk maçta 30 numaralı formayı giyen Arjantinli yıldızın Paris Saint-Germain'de de 30 numaralı formayı giyeği öğrenildi. Messi'nin yeni formasıyla verdiği poz basına sızdırıldı.

Arjantin'de yayın yapan Diario Ole'nin haberine göre Brezilyalı yıldız Neymar'ın 10 numaralı formayı Messi'ye vermeyi teklif etti ancak 34 yaşındaki yıldız "Bunu bana vermek zorunda değilsin" diyerek kabul etmedi.

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 3

PSG DUYURDU

PSG, günlerdir bekelenen transferi yayımladığı bir video ile resmen duyurdu.


MESSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Lionel Messi, yaptığı ilk açıklamada "Kulübün vizyonu, benim hedeflerimle mükemmel derecede örtüşüyor. Burada ne kadar yetenekli bir oyuncu grubu ve teknik kadro olduğunu biliyorum. Parc des Princes'e çıkmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

2 yıllık sözleşme imzalayan Messi'nin vergiler sonrası yıllık 35 milyon Euro kazanacağı iddia edildi.

FIFA 22 HAZIR

Messi'nin PSG transferi oyunseverleri de heyecanlandırırken, FIFA 22 oyunu için de bir görsel yayımlandı.

MBAPPE'YE İZİN YOK

Messi'nin transferiyle birlikte Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin takımdan ayrılacağına dair iddialar da daha yüksek sesle konuşmaya başlamıştı. 

Futbol muhabiri Graeme Bailey'in haberine göre PSG yönetimi 22 yaşındaki yıldıza ayırılık için izin verilmeyeceğini belirterek, Neymar ve Messi ile birlikte en az bir sezon takımda kalmasının istendiği iletildi.


PSG'NİN YEDEK KADROSU

Messi transferi sonrası futbolseverlerin en çok konuştuğu konularında başında PSG'nin yeni sezonda nasıl bir 11 ile sahaya çıkacağı...

Bu soruya spor medyası ve dünyanın dört bir yanından futbolseverler cevap aramaya devam ederken, Mirror'da muhtemel kadro üzerine bir haber hazırladı.

Söz konusu haberde ilk 11 için şöyle bir kadro hazırlandı.

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 4

İKİNCİ KADRO

Messi, Neymar ve Mbappe hücum hattı henüz sahaya çıkmadan, pek çokları tarafından tarihin en iyi 3'lüsü olarak nitelendirilirken; PSG'nin ikinci kadrosu da gücüyle şaşkınlık yaratıyor. 

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 5

BASIN TOPLANTISI

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ve Lionel Messi, düzenlenen basın toplantısında medyanın karşısına çıktı.

PSG Başkanı, "Bugün dünya futbolu için tarihi bir gün. Messi, Altın Top ödülünü dünyada 6 kez kazanan tek oyuncu. Taraftarımız onu izlemekten büyük keyif alacak. Hem biz hem de Messi bu transfer için çok uğraştı. Kulübümüz harika bir iş çıkardı. Messi, kulübün tarihi için çok önemli bir transfer. Bu transfer için çalışan herkese çok teşekkür ederim. Hala bir şey kazanmış değiliz, daha yeni başlıyoruz. Umarım Messi ile birçok kupa kazanırız. Elimizde çok iyi bir kadro oldu. Dünyadaki en iyi oyuncuyu da almış olduk" ifadelerini kullandı.

Messi ise "Barcelona'dan ayrılmak zor oldu ama PSG'ye gelmekten dolayı çok mutluyum, buraya çok çabuk alıştım. Bence PSG her şeyi kazanmaya hazır, ben de bu yüzden buradayım. Taraftara beni karşıladıkları için teşekkür ederim. Umarım birlikte güzel vakit geçireceğiz. Mbappe ve Neymar ile birlikte oynamak güzel olacak, çok mutluyum. Bu bir çılgınlık olacak! En iyilerle birlikte sahada olacağım. İlk maçıma ne zaman çıkarım bilmiyorum, umarım en kısa zamanda olur. Gerçekten bir an önce PSG formasını giymek istiyorum. Hazır değilim, tatilden yeni döndüm. Sezon öncesi hazırlığı yapmam gerekecek, şu an oynamak için ben de çok sabırsızım." şeklinde konuştu.

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 6

MBAPPE'YE İZİN YOK

PSG Başkanı, takımdan ayrılacağına dair iddilar dile getirilen Mbappe'ye ilişkin "Mbappe rekabetçi bir takım istediğini söylüyordu, şimdi bu takımdan daha rekabetçisi yok, bir bahanesi olamaz" ifadesini kullandı.

MESSİ'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ HAYALİ

Messi ise sözlerine devam ederken Şampiyonlar Ligi hayalini bir kez daha dile getirerek "Hayalim bir kez daha Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak. Birlikte bunu yapmaya çalışacağız" dedi.

Messi sözlerine şöyle devam etti:

"Bazen en iyi takıma sahip olursunuz ancak kazanamazsınız. Bununla birlikte güçlü ve motive bir oyuncu grubu olması gerektiğini biliyorum. PSG'ye gelmemin sebeplerinden biri de Neymar. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Takım arkadaşlarımı da tanıyorum, daha önce de karşılaştık. Barcelona ile karşılaşmak garip olur ama göreceğiz. Fransa Ligi'nde oynayan arkadaşlarım vardı. Son yıllarda çok gelişti, daha rekabetçi bir hale geldi. Yeni rakiplerle karşılaşmak ve yeni statlar görmekten mutlu olacağım."

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 7

"RAKAMLARI GÖRMENİZ LAZIM"

Yeniden söz alan Nasser Al-Khelaifi "Messi'nin kulübe getirdiği, yaptığı etki inanılmaz. Rakamları görmeniz lazım. FFP ile ilgili bir soru zaten bekliyordum. Biz kuralları biliyoruz. Başından beri de buna uyduk. Messi'ye imza attırmaktan dolayı da bir sıkıntı olmayacak" dedi.

15 MİLYON EURO KOMİSYON ÜCRETİ

Messi transferine yönelik detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, menajerlik ücretine ilişkin de bilgiler paylaşıldı. Arjantinli yıldızın menajerliğini yapan babası Jorge Mendes'in, PSG transferinden komisyon olarak 15 milyon Euro alacağı belirtildi.

Jorge Mendes

RONALDİNHO'DAN MESSİ PAYLAŞIMI

Messi'nin Barcelona'ya transferine ilişkin Brezilyalı efsane oyuncu Ronaldinho'dan da açıklama geldi. Avrupa kariyerine 2001'de transfer olduğu PSG'de başlayan Sambacı yıldız, iki yıl forma giydikten sonra Barcelona'ya transfer olmuştu. 

5 yıl boyunca Barcelona'da forma giyen Ronaldinho, bu dönemde La Masia'dan gelen Messi ile de takım arkadaşı olmuştu.

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu - Resim : 9

"ŞAMPİYONLUK KOKUSU ALIYORUM"

Messi transferine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan efsane oyuncu, "Bu iki kulüpte oynamak ve şimdi Messi'nin bu formayı giydiğini görmek büyük bir mutluluk" derken; Sergio Ramos'u da etiketleyerek "Şampiyonluk kokusu alıyorum" dedi.

 

Kral yeni evinde... PSG, Lionel Messi transferini duyurdu ile ilgili etiketler PSG Ligue 1 Barcelona Lionel Messi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.