Mersin, Kılıçdaroğlu’nun adaylık işareti mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Mersin'de düzenlediği miting ile gövde gösterisi yaptı. Ancak mitingdeki hava, Kılıçdaroğlu'nu 2023 seçimlerinde mindere çekmek isteyen Cumhur İttifakı'ndan ziyade, Cumhurbaşkanı olmak isteyen Ekrem İmamoğlu ve Abdullah Gül gibi isimleri endişelendireceğe benziyor...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçime çağrı mitinglerinin ilkini Mersin'de yaptı.

"Milletin sesi" adı altında gerçekleştirilen ilk mitingden notları Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay okurları ile paylaştı.

Balbay şu ifadeleri kullandı;

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem kürsüdeki görünümünün hem konuşmasının mesajları vardı. Kürsünün arkasında şu başlıklar dikkati çekiyordu:

“Milletin sesi Kılıçdaroğlu... Hemen seçim...”

Geçen hafta CHP’nin düzenlediği eğitim kurultayında da fonda sadece “Kılıçdaroğlu” vardı.

Görünen o ki Mersin mitingiyle birlikte CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olacağına ilişkin yorumlar artacak. Kılıçdaroğlu’nun bir süredir, “ben” diye başlayan, birinci tekil şahıs olarak devam eden konuşmaları dikkati çekiyordu. Buna dün de tanık olduk. “Ben” diye başlayan, “dostlarımızla” diye devam eden cümleler çoğunluktaydı.

Başlangıç bu olduğuna göre devam mitingleri de aynı havada sürecek. "

"KADRO HAREKETİ OLMALI"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adının planlı şekilde öne çıkarılmasına değinen Balbay "Bu durum cumhurbaşkanı adayı olacağını gösteriyor." yorumunu yaptı. Balbay sözlerine şöyle devam etti;

"Kılıçdaroğlu’nun yolun devamında bir “kadro hareketi” olarak yürümesi daha akılcı olur. Gerek CHP’ye gerekse kendisine farklı kesimlerin oy vermesi için gerekli açılımları yapıyor, söylem değişikliklerine gidiyor ama bunlar yetmeyebilir. CHP’nin çizgisine dair hiçbir soru işareti yaratmayacak bir stratejinin yanına hem kendi soluna hem sağına seslenen yelpazesi geniş bir kadro hareketi samimiyet tartışmasını da ortadan kaldıracaktır."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Mersin, Kılıçdaroğlu’nun adaylık işareti mi? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı 2023 aday
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.