Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

Merkez Bankası'nın İstanbul'un en fazla turist ziyaretine uğrayan ve büyük alış verişlerin olduğu Kapalıçarşı'dan 'dolar topladığı' iddialarına Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada iddialar reddedildi, 'kamu hizmeti aracıdır' yazısının nedeni açıklandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), demir sandıklar ile Kapalıçarşı’ya her gün 5 milyar TL getirip ve karşılığında 260 milyon dolar topladığı iddia edilmişti.

Çok konuşulan o görüntülerin ardından Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin açıklama geldi. İddiaları yalanlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, araçların gün sonu Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan şirket araçları olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor?

 İDDİALAR YALANLANDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı'dan resmi araçlarla döviz topluyor" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor? - Resim : 2

"MERKEZ BANKASI ÇALIŞANI BULUNMAMAKTADIR"

"Bahse konu araçlar gün sonunda Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçlarıdır.

Araçlardaki "Kamu hizmeti aracıdır yazısı Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Başkanlığı'nın gördüğü lüzuma binaen bulundurulmaktadır. TCMB, Kapalıçarşı'da herhangi bir döviz alım satım işleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır."

Merkez Bankası Kapalıçarşı'dan dolar mı topluyor? ile ilgili etiketler Kapalıçarşı Cumhurbaşkanlığı Merkez Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.