Melih Bulu Instagram hesabını kapattı mı? Melih Bulu neden görevden alındı?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevinden alınmasından sonra sosyal medyada Instagram hesabını kapattığı gözlemlendi. Bulu, gece saatlerinde de Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşmıştı. Peki, Melih Bulu neden görevden alındı?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararı sonrasında görevinden alındı. Öncelikle karara inanmayan Bulu, kesinlik kararı sonrasında Erdoğan’ın fotoğrafını paylaştıktan sonra Instagram hesabını tamamen kapattı.

2 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Melih Bulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince 195 gün sonra görevinden alınırken yerine herhangi bir atama gerçekleştirilmedi.

Kararın ardından Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşan Bulu, daha sonra Instagram hesabını kapattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Yıldırım atandı.

Melih Bulu Kimdir?

1970 yılında Kırıkkale'de doğdu. Yükseköğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı (1992). Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünde finans alanında yüksek lisans; yönetim ve organizasyon alanında doktora eğitimi aldı.

Türk akademisyen, siyasetçi ve Boğaziçi Üniversitesi rektörü olarak çalıştı. Finans alanında doktorası bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak strateji alanında akademik çalışmaları vardır. İstanbul Şehir Üniversitesinde İşletme bölüm başkanı (2010-2016), İstinye Üniversitesi kurucu rektörü (2016-2019), Haliç Üniversitesi rektörü (2020) olarak görev yaptı.

Ak Parti Sarıyer ilçe başkanlığı kurucusu olan Bulu, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Ataşehir Belediye Başkanlığı için, 2015 yılı genel seçimlerinde İstanbul 1. bölge milletvekilliği için aday adayı oldu. 2 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atandı.

Eğitimini tamamladıktan sonra Ankara'da savunma sanayinde zırhlı personel taşıyıcı üretimi yapan FMC-Nurol ve F-16 uçaklarının üretimini yapan Türk Uzay ve Havacılık Sanayi Şirketi (TUSAŞ) firmalarında çalıştı. P&G firmasında fabrika müdürü olarak verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görev yaptı. Ayrıca üretim ve hizmet sektöründe çeşitli firmalara strateji ve yönetim konusunda danışmanlık yaptı.

Melih Bulu Instagram hesabını kapattı mı? Melih Bulu neden görevden alındı? ile ilgili etiketler Instagram Boğaziçi Üniversitesi Melih Bulu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.