Meksika’da El Chapo’nun oğlu yakalandı! Ülke savaş alanına döndü... Kartel üyeleri polisle çatıştı!

Meksika’da El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu Ovidio Guzman-Lopez gözaltına alındı. Uyuşturucu kartelinin en güçlü olduğu Sinaloa eyaletinde polislerle çete üyeleri arasında çatışmalar çıktı. Çatışmada 7 güvenlik personeli hayatını kaybetti.

Meksika’nın Culiacan şehrinde yakalanan “El Chapo” lakaplı Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu Joaquin Guzman’ın oğlu ve Sinaloa Karteli lideri Ovidio Guzman’ın gözaltına alınmasının ardından başlayan şiddet olayları sürüyor.

Sinaloa eyaleti genelinde çatışmaların devam ettiği, çok sayıda aracın ateşe verildiği ve bazı mağazaların yağmalandığı belirtildi. Sinaloa Eyalet Valisi Ruben Rocha Moya yaptığı açıklamada, Sinaloa Karteli üyeleri ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalarda 1’i albay olmak üzere 7 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini, 8'i sivil olmak üzere 29 kişinin de yaralandığını bildirdi. Vali Moya, 25 yağmalama eylemi gerçekleştirildiğini, yolları kapatmak için 250 aracın ateşe verildiğini aktardı. Ayrıca Culiacan’daki silahlı kartel üyelerinin 18 ayrı noktadaki ablukasına son verildiğini belirten Vali Moya, şehirde kontrolün güvenlik güçlerine geçtiğini duyurdu. Rocha Moya, halkın yine de acil durum olmadıkça evlerinden çıkmamasını istedi.

Meksika’da El Chapo’nun oğlu yakalandı! Ülke savaş alanına döndü... Kartel üyeleri polisle çatıştı!

Güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlar devam ederken, Sinaloa Karteli üyelerinin çevredeki Sonora ve Nayarit eyaletlerinde de silahlı eylemler gerçekleştirdiği aktarıldı. Bu nedenle Sinaloa eyaletinin çevresindeki tüm eyaletlerde güvenlik tedbirleri arttırıldı.

YÜKSEK GÜVENLİKLİ HAPİSHANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Meksika ordusu tarafından Culiacan şehrinde yakalanarak askeri uçakla Mexico City’ye transfer edilen uyuşturucu kaçakçısı Ovidio Guzman ise, Organize Suçlar Uzman Savcılığı’na sevk edildikten sonra akşam saatlerinde Meksika eyaletine bağlı Almoloya de Juarez'deki yüksek güvenlikli Altiplano Hapishanesi’ne nakledildi.

ABD'YE İADE EDİLECEK Mİ?

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard yaptığı açıklamada, ABD tarafından en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından Ovidio Guzman’ın şimdilik ABD’ye iadesinin mümkün olmadığını ifade etti. ABD’li yetkililerin 2019 yılından beri Ovidio Guzman’ın iadesini istediğini belirten Bakan Ebrard, şu anda Meksika’nın izlemesi gereken yasal sürecin bulunduğunu söyledi.

Sinaloa Karteli lideri Ovidio Guzman, daha önce Meksika federal güvenlik güçleri tarafından 17 Ekim 2019 tarihinde yakalanmış, ancak kartelin silahlı üyelerinin halka yönelik saldırı tehditleri nedeniyle serbest bırakılmıştı.

Meksika’da El Chapo’nun oğlu yakalandı! Ülke savaş alanına döndü... Kartel üyeleri polisle çatıştı! - Resim : 2

BABASI EL CHAPO ABD'DE ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sinaloa Karteli’nin eski lideri ve Ovidio Guzman'ın babası ünlü uyuşturucu baronu Joaquin Guzman, ABD’de yargılandığı davada Şubat 2019’da uyuşturucu kaçakçılığından ve çok sayıda kişinin ölümünden suçlu bulunarak ömür boyu hapis ve 12.7 milyar dolar para cezasına çarptırılmıştı. Meksika’da iki kez hapishaneden kaçan El Chapo, 2017 yılında Meksikalı yetkililer tarafından ABD’ye teslim edilmişti. El Chapo, ABD’nin Colorado eyaletindeki yüksek güvenlikli ADX Florence adlı hapishanede tutuluyor.

Meksika’da El Chapo’nun oğlu yakalandı! Ülke savaş alanına döndü... Kartel üyeleri polisle çatıştı! ile ilgili etiketler Meksika uyuşturucu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.