Mehmet Demirkol: Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu adamdan yararlanması lazım

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, dün akşam oynanan Gaziantep FK maçında yaptığı kurtarışlarla bir kez herkesin takdirini kazandı. Takımının zorlu deplasmandan 3 puanla dönmesinde büyük rolü olan Muslera'ya ilişkin bir yazı kaleme alan futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, ''Milli Eğitim'in bu adamdan yararlanması, çocuklara ‘sporculuk dersi’ vermesi için bir program hazırlaması lazım'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray dün akşam Gaziantep FK ile karşılaştı. Sahadan 2-1'lik zaferle ayrılan sarı-kırmızılıların file bekçisi Fernando Muslera, maçta yaptığı kurtarışlarla bir kez daha spor kamuoyunun takdirini kazandı. 

''MİLLİ EĞİTİM'İN BU ADAMDAN YARARLANMASI LAZIM''

Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, karşılaşmayı değerlendirdiği yazısında, "Ligin yüksek IQ’lu oyuncularından Jefferson ve Maxim’in oyunları Muslera’yı kahraman yapacak kadar şans yaratmalarına yetti. Ona bir parantez açmak lazım. Kaleciliğiyle takıma verdiği güveni ya da rakiplere yaşattığı ‘bu adam gol yemez’ güvensizliği sabit... Mütevazılığıyla zenginleştirdiği güçlü liderliği de... Ama böyle bir sakatlıktan, bu yaşta, 10. yılında bu mental sağlamlıkla dönmenin üzerinde durulmalı. Milli Eğitim’in bu adamdan yararlanması, çocuklara ‘sporculuk dersi’ vermesi için bir program hazırlaması lazım. Zaten online değil mi öğretim!" ifadelerini kullandı.

Mehmet Demirkol, Gaziantep FK-Galatasaray maçının ikinci yarısında Onyekuru ve Kerem hamlelerinin sonuç verdiğini belirterek, "Ligin yüksek IQ’lu oyuncularından Jefferson ve Maxim’in oyunları Muslera’yı kahraman yapacak kadar şans yaratmalarına yetti. Onyekuru, futbolu özlediğini de attığı gollerle gösterdi." diye yazdı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Mehmet Demirkol: Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu adamdan yararlanması lazım ile ilgili etiketler Fernando Muslera Gaziantep FK Galatasaray Mehmet Demirkol Milli Eğitim Bakanlığı köşe yazısı kaleci
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.