Mayıs ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı 2023 ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen başlıca sosyal yardım modellerinden olan evde bakım maaşı, mayıs ayına girilmesi ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Peki, mayıs ayı evde bakım maaşı yattı mı? İşte ayrıntılar…

Geçim derdinin küresel çapta ve ülke içinde yaşanan birtakım problemlerde ötürü artması ile birlikte devlet desteklerine yönelik talepte de aynı orantıda bir artış yaşandı. En temel gereksinimlerine dahi bütçeleri dahilinde erişim sağlamakta güçlük çeken milyonlarca vatandaş, 2023 yılı devlet desteklerini arama motorlarında sorgulamaya başladı. Bu noktada hem hali hazırda devlet desteğinden yararlanan hem de henüz bir desteğe başvuruda bulunmamış olan vatandaşlar tarafından yakından takip edilen sosyal yardım modellerinden biri de evde bakım maaşı oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finanse edilen sosyal yardım modelleri arasında yer alan ve her ay yüz binlerce hak sahibinin hesaplarına aktarılan evde bakım maaşı, mayıs ayına girilmesi ile birlikte arama motorlarında sıklık ile sorgulanan yardım hizmetlerinden biri oldu. Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığı merak edildi.

MAYIS AYI EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Mayıs ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı 2023 ne kadar?

Geçtiğimiz ay tam 568 bin hak sahibinin hesaplarına toplamda 2 milyar 432 milyon TL’lik evde bakım desteği aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hak sahipleri tarafından yakın takip altına alındı. Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman yatırılacağını merak eden vatandaşlar, arama motorlarında konuya ilişkin sorgulamalar yapmaya başladı. Bakanlık, mayıs ayı ödemelerinin ayın 15’i itibari ile ilgili kişilerin hesaplarına aktarılacağını ifade etti.

EVDE BAKIM MAAŞI NEREDEN SORGULANIR?

Aylık 4 bin 336 TL olarak hesaplara aktarılan evde bakım maaşı ödemesi hem e- devlet sistemi üzerinden hem de Ziraat Katılım Bankası’nın SMS kanalı aracılığı ile sorgulanabilmektedir. Maaş ödemelerini katılım bankası aracılığı ile çeken hak sahipleri, bankaya kayıtlı bulunan cep telefonu numaraları üzerinden BAKIYE yazıp 4757’ye kısa mesaj göndererek maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenebilmektelerdir.

Mayıs ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı 2023 ne kadar? ile ilgili etiketler Evde bakım maaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.