Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir?

Tatil dönemine girdiğimiz şu dönemde Ege ile Akdeniz’in kesiştiği bölgede yer alan liman kenti Marmaris gezilecek yerler listesini sizler için hazırladık. Peki, Marmaris’e nasıl gidilir?

Muğla’ya bağlı olan ve Ege ile Akdeniz’i birbirine bağlayan noktada bir liman kenti konumunda bulunan Marmaris, her yıl dünyanın farklı noktalarından 4 milyon fazla turistin uğrak mekanlarından bir tanesidir. Marmaris genel anlamda; gece hayatı ile popülerdir.

Yaz aylarının oldukça sıcak geçtiği Marmaris’i gezmek için her mevsim idealdir. Ancak yaz tatilini Marmaris’te geçirmek adına en uygun aylar, sıcaklıktan dolayı Nisan – Ekim aylarıdır.

MARMARİS GEZİLECEK YERLER

Eski Çarşı

Tarihi Eski Çarşı’da hoş vakitler geçirebilirsiniz. Ancak her ihtimale karşın pazarda satılan taklit ürünlerden kaçınarak fiyatların pahalı olduğunu da söylemek mümkündür. Özel ürünler satan dükkanlar ile birlikte otantik ve yöresel lezzetleri de tadabilirsiniz. Buralarda meşhur Marmaris balını da bulmanız mümkündür.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir?

Marmaris Kalesi ve Müzesi

M.Ö. 1044 senesinde İyonlar tarafından inşa edildiğine inanılan ve daha sonrasında da sonrasında Büyük İskender tarafından yenilendiğine dair bir inanış öyküsü var olan Marmaris Kalesi, 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman dönemi içerisinde Rodos seferlerinden önce yenilenerek genişletilmiştir.

İçerisinde 2 adet arkeoloji galerisi ve bir tane de etnografya galerisi yer alan Marmaris Kalesi, şehir merkezine oldukça yakın konumdadır. Burada çektireceğiniz fotoğraflarla anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 2

Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

Sahibi ve kurucusu Ahmet Urkay’dan adını alan ve 2005 yılında açılan müze, M.Ö 3000 tarihinden itibaren çeşitli dönem eserlerini bünyesinde barındırır. Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine ait taş, cam ve bronz eserler de sergilendiği müze ücretlidir.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 3

Günnücek (Marmaris Milli Parkı)

1996 yılında milli park olan bu yer halk arasında günnük ağacı adıyla da anılır. Marmaris’e sadece 2 km mesafede olan park, kendine özgü orman topluluğuyla meşhur olan bölgede yer almaktadır. Parkın içerisinde 50 farklı türde kuş, yaban domuzu ve eşeği, sincaplar gibi çeşitli hayvan türleri yaşamlarını devam ettirmektedir.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 4

Turgut Şelalesi

Turgut Köyü’nün içerisinde dört metrelik yüksekten akmaktadır. Buz gibi suyu ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerin uğrak yerlerinden olan Turgut Şelalesi’nde alabalık yemeden asla dönmeyin.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 5

İçmeler Plajı

Merkeze oldukça yakın olan İçmeler Plajı, denizin berraklığı ve dinginliğiyle birlikte güzel bir deniz keyfi yapmak için oldukça uygundur. Plajın içerisinde bulunan şezlong ve şemsiyelere para ödemezsiniz.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 6

Turunç Plajı

Yeşil ile mavinin muhteşem uyumunu yakalayan Turunç Plajı, Marmaris’in Turunç bölgesinde yer alır ve mavi bayraklıdır. Bu plaj, dalış içinde oldukça idealdir. Plajda su sporları aktivitelerinden yararlanabilirsiniz.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 7

Kızkumu Plajı

Orhaniye‘nin en popüleri olan Kızkumu Plajı, Marmaris’e 30 km uzaklıktadır. Bozburun yolu üzerinde yer alan plaj denizin ortasında bulunan 600 metrelik kum adacığıyla meşhurdur.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 8

Kleopatra Plajı

Diğer adıyla Kleopatra Adası olarak bilinen yer, Marmaris’in 16 km açığında yer alır. Kleopatra adını, altın rengi özel kumsalından almıştır ve efsanelerine göre Kleopatra’nın burada yüzdüğüne inanılmaktadır.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 9

Cennet Adası Koyu

Cennet Adası aslında Marmaris Koyu’na yakın bir yarımadadır. Denizinin eşsiz rengi ile cazibe merkezi olan koy gezi teknelerinin en çok uğradığı yerlerden olan Cennet Adası Koyu’na tekneyle gidilebilir.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? - Resim : 10

Fosforlu Mağara

Marmaris’in Cennet Adası üzerinde bulunan Fosforlu Mağara, turistlerin en uğrak noktalarındandır. Denizin renginin mağara yansımasıyla oluşan fosfor renginden dolayı fosforlu denilen mağaraya kara bağlantısı olmasına rağmen karadan ulaşım yoktur.

MARMARİS NEREDE?

Ülkemizin Güneybatı sahilinde Ege ve Akdeniz’in kesiştiği noktada yer alan Marmaris, Muğla iline bağlıdır. Bir liman kenti olan Marmaris, turizm açısından da Türkiye’nin en önemli merkezleri arasında yer almaktadır.

MARMARİS’E NASIL GİDİLİR?

Havayolu ile Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e en yakın havalimanı, Uluslararası Dalaman Havalimanı’dır. Marmaris’e ulaşım için en pratik ve kolay yol olan uçak ile ulaşım için özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara’dan tüm büyük havayolu şirketleri ve özel havayolları Marmaris’e sayısız seferler düzenlenmektedir.

Karayolu ile Marmaris’e Ulaşım

Marmaris’e karayolu ile ulaşım da oldukça kolaydır. Gerek özel aracınızla gerekse İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere çok sayıda ilimizden Marmaris’e otobüs seferleri düzenlenmektedir.

Denizyolu ile Marmaris’e Ulaşım

Marmaris, Türkiye’nin ve Akdeniz’in en önemli ve imkanları büyük marina ve yat limanına sahiptir. Bodrum ve Datça’dan arabalı feribotlar düzenli olarak Marmaris’e seferler yapılmaktadır. Ayrıca haftada 2 kere olmak üzere Bodrum Marmaris arasında hidrofil seferleri gerçekleştirilmektedir.

Marmaris Gezilecek Yerler! Marmaris'e Nasıl Gidilir? ile ilgili etiketler Marmaris
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.