Malkoçhan sahibi Mehmet Cahit Malkoç kimdir? Nereli? Jokey Akın Sözen kimdir?

95. Gazi Koşusu’nun favorilerden 3 yaşlı İngiliz safkan Malkoçhan şimdiden gündem oldu. Yarış severler de 2021 Gazi Koşusu öncesinde Malkoçhan kimdir sorusuna yanıt aramakta. Peki, Jokey Akın Sözen kimdir?

95. Gazi Koşusu’nda en büyük favorilerden birisi olan Malkoçhan isimli 3 yaşlı İngiliz safkanı şimdiden herkesin gözdesi haline geldi. At yarışçılığının derbisi olarak gösterilen Gazi Koşusu’na jokey Akın Sözen ile katılacak olan Malkoçhan isimli safkanının yarış hayatı da araştırılmakta.

Mehmet Cahit Malkoç’un sahibi, Ali Kut Kutnak’ın yetiştiricisi olduğu Malkoçhan, yarış yaşamına 13 Aralık 2020 tarihinde Adana’da başladı. Start almış olduğu ilk altı koşuda birincilik elde edememesine rağmen istikrarlı performanslar sergileyen safkan, 6 Nisan tarihinde Adana’da kazandığı koşu ile Maiden’e veda etti.

Ardından çim pist koşularına başlayan ve performansını ciddi oranda yükselten safkan, 15 Mayıs’ta G3 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koşusu‘nu kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Muzaffer Kılıçseren’in antrenörlüğünü üstlendiği Malkoçhan, son olarak yine Ankara’da katıldığı G2 Mehmet Akif Ersoy Koşusu’nu üçüncü tamamladı.

JOKEY AKIN SÖZEN KİMDİR?

İlginç hayat hikayesi ile bilinen jokey Akın Sözen adını ilk kez Arda Turan ile birlikte katıldığı Galatasaray seçmelerinde duyurmuştu. 6 ayda 100 yarış kazanan ve jokey unvanını alarak önemli bir başarıya imza atan Sözen, küçük yaşlardan bu yana futbola ilgiliydi.

Mahalle takımı Cennet Barbarossporun alt yapısında iki yıl oynadıktan sonra ailesinden habersiz katıldığı Galatasaray'ın altyapı seçmelerinde bin 200 kişi arasından seçilen 7 kişiden biri olduğunu söyleyen Sözen, o dönemde seçilenler arasında Arda Turan, Cafercan Aksu, Uğur Uçar ve Mülayim Erdem'in de olduğunu belirtmişti.

 

Malkoçhan sahibi Mehmet Cahit Malkoç kimdir? Nereli? Jokey Akın Sözen kimdir? ile ilgili etiketler Malkoçhan Mehmet Cahit Malkoç Akın Sözen tjk gazi koşusu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.