Mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisi ne olacak? Binlerce euroluk katkı...

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisinin ne olacağı konusunu köşesine taşıdı. Bodrum'da aylardır bulunan 50 ila 136 metre uzunluğundaki yaklaşık 60 ultra lüks Rus yatının, aylık ortalama 150 bin euroluk harcama yaptığını belirtti.

Sabah yazarı Şebnem Bursalı, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisini ele aldı. 

Bursalı, Rus zenginlere uygulanan yaptırımlar sebebiyle Türk sularında aylardır bulunan ultra lüks yatların ekonomimize ciddi katkılarının olduğunu belirterek Begüm Yatçılık CEO'su Begüm Doğulu ile görüşmesini aktardı. 

Mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisi ne olacak? Binlerce euroluk katkı...

Roman Abramoviç'e ait My Solaris isimli yat

AYLIK ORTALAMA 150 BİN EURO'LUK HARCAMA

50 ila 136 metre uzunluğundaki yaklaşık 60 ultra lüks Rus yatının, aylık ortalama 150 bin euroluk harcama yaptığını söyleyen Doğulu, işin bununla da kalmadığını da belirtti. 

İşte Bursalı'nın yazısından ilgili bölüm: 

50 ila 136 metre uzunluğundaki yaklaşık 60 ultra lüks Rus yatının, aylık ortalama 150 bin euroluk harcama yaptığını söyleyen Doğulu, işin bununla da kalmadığını altını çiziyor. Her yatta sürekli olarak 50 mürettebatın bulunduğu, misafirlerle birlikte bu sayının 70'e kadar çıkması da cabası.

Mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisi ne olacak? Binlerce euroluk katkı... - Resim : 2

Alexander Abramov'un yatı

Kaliteli alışveriş yapan ve ürün tüketen bu grubun kullandığı elektrik, su, yiyecekiçecek ve yakıt da elbette Bodrum'dan temin ediliyor. Begüm Hanım ile konuşurken, daha uzun süre burada kalacakları belli olan Rus işinsanlarının, teknelerine Türk bayrağı çekme talepleri olduğunu hatırlatıyoruz. Bunun ne anlama geldiğini şöyle anlattı Begüm Doğulu:

"Türk bayrağı taktıkları andan itibaren teknede çalışacak mürettebatın en az yüzde 51'inin Türk olması gerekecek. İstihdama katkısı olacak ilk etapta. Yine, Türkiye'de şirket kurup kurumlar vergisi ödeyeceklerini de hesaba katarsak ekonomik getiri artacak. Bütün bunların ötesinde, Türk filosuna dahil olacak bu boyutta lüks tekneler sayesinde Türk denizcilik ve yatçılığı değerlenecek ve Türk denizciliğine katma değer katacak. Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları tarafından yürütülen bu süreçte, mevzuatta ne tür değişiklik yapılacağı belirlenecek."

Özetle, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Başkan Erdoğan'ın denge politikasının, dünya barışı için yaptığı katkı kadar Türk ekonomisine kazandırdıkları da görmezden gelinecek gibi değil.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisi ne olacak? Binlerce euroluk katkı... - Resim : 3

Dimitri Kamenşçik'e ait Flying Fox isimli yat, 140 metre uzunluğunda

 

Mal varlıklarına tedbir konulan Rus oligarkların Türkiye'deki varlıklarının ekonomimize getirisi ne olacak? Binlerce euroluk katkı... ile ilgili etiketler Rus Bodrum yat Rusya Ukrayna oligark ultra lüks şebnem bursalı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.