Majezik nedir? Ne için kullanılır?

En ufak ağrılarda hemen etrafta bir ağrı kesici arayanlardansanız, bu alışkanlığınızı bir köşeye bırakmanın vakti geldi. Vücudunuzda oluşan herhangi bir ağrı, farklı bir hastalığın işareti olabileceği gibi yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımı, sizi daha kötü bir duruma sokabilir. Bu nedenle tüm ilaçların ve ağrı kesicilerin doktor kontrolünde alınması gerekiyor. Peki Majezik ilacı nasıl kullanılır?

Ağrılı bir güne uyanmak, zaman zaman pek çok kişinin başına gelen bir durumdur. Gün içinde halledilmesi gereken işler, bir yerden başka bir yere gidilmesi gereken durumlar baş veya kemik ağrısı yaşandığında daha da stresli bir süreç oluşturur. Sağlam ve dinç bir bedenle kendinizi hem daha iyi hissedebilirsiniz hem de keyifli bir günü de geride bırakırsınız. Bunun için bazen bir ilaca ihtiyacınız olabilir. Peki Majezik ilacı nedir? Ayrıntılar haberimizde...

Majezik nedir? Ne için kullanılır?

MAJEZİK NEDİR?

Majezik mavi renge sahip iki yüzü çentikli bir ilaçtır. Oblong film kaplıdır. Çeşitli nedenlerden dolayı yaşanan ağrıları ortadan kaldırmak için kullanılan ilaçlardan biridir. Majezik her durumda kullanılmamalıdır. Doktorun uygun gördüğü durumlar ise şu şekildedir:

Eklem iltihabının neden olduğu romatizmal hastalıklarda
Dejeneratif eklem hastalığında, kemik erimesi ağrıları gibi durumlarda
Omurlar arasında eklem sertleşmesi olduğunda
Omurların hareket yeteneği azaldığında
Eklem çevresindeki dokuların iltihabında
Yumuşak doku yaralanmalarında
Ameliyat sonrası görülen ağrılarda
İskelet sisteminde oluşan ağrılarda
Regl döneminde yaşanan ağrılarda kullanılması uygundur.
Majezik 25 derecenin altındaki oda sıcaklığında, çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır. Majezik muadili olan ilaçlar ise Ansaid, Fiera, Flubi, Flubimak ve Flubord ilaçlarıdır.

MAJEZİK NE İŞE YARAR?

Majezik kas ve kemiklerde oluşan ağrıların giderilmesinde etkilidir.
Regl günlerinin daha rahat ve ağrısız geçmesini sağlar.
Ameliyat sonrasında görülen ağrıları hafifletir.
Omurların hareket etmesini kolaylaştırır.
Romatizma şikayetinde olanların daha rahat hareket etmesini sağlar.

 

Majezik nedir? Ne için kullanılır? ile ilgili etiketler İlaç majezik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.