Kulp Şenyayla nerede, nereye bağlı? Muş Kulp arası kaç km?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 20 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan bildiride daha önceden Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı olan Şenyayla’nın Muş’a bağlanmasına karar verildi. Peki, Şenyayla nerede, nereye bağlı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile 3677 karar sayısı doğrultusunda 20 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de bir son dakika bildirisi yayımlandı. Buna göre; daha önceden Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı olan Şenyayla’nın Muş’a bağlanmasına karar verildiği belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan bildiride; “Diyarbakır ili, Kulp ilçesi, Alaca Mahallesi'nde Şenyayla olarak bilinen, Muş-Diyarbakır il sınırı olan Berroşk Komları, Gencuk ve Misur derelerinin kesişim noktasından Billur Deresi'ni takiben Pizar Tepe, 2047 rakımlı Kartal Tepe, Seğla Tepe, Gelyememi Deresi, Vorikamera Tepe güney eteklerinden Muhammetemin Deresi'nden Orta Deresi'nin dere yatağını takiben Murat Nehri ile birleştiği yer arasında kalan bölgenin Muş iline bağlanmasına 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2’nci maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Kulp Şenyayla Nerede, Nereye Bağlıdır?

Şenyayla son olarak Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlıydı. 20 Mart tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Şenyayla son olarak Muş’a bağlanmıştır.

Diyarbakır Muş Kulp Arası Kaç Km?

Kulp Muş arası 86 km’dir. Diyarbakır Kulp arası da 121 km’dir.

Kulp Şenyayla nerede, nereye bağlı? Muş Kulp arası kaç km? ile ilgili etiketler Kulp Diyarbakır Şenyayla
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.