Kronik hastalığı olanlara ayda 3.375 TL'ye kadar yardım parası veriliyor! İşte Bursa kronik hastalık yardım başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa'da ikamet eden dar gelirli vatandaşlara çeşitli yardım programları kapsamında maddi destek sağlamaya devam ediyor. Bu bağlamda, kronik hastalığı bulunan vatandaşlara 3 bin 375 TL'ye kadar sosyal yardım parası veriliyor. İşte, Bursa kronik hasta yardım başvurusu...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "sosyal yardım programları" çerçevesinden çeşitli sebeplerden dolayı çalışamayan vatandaşlara maddi destek vermeye devam ediyor. 

Kronik hastalıklar ise az gelirin ve maddi yetersizliklerin en önemli sebepleri arasında yer alıyor.

Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa'da ikamet eden ve  kronik hastalığı bulunan vatandaşlara 12 ay boyunca 3 bin 375 TL'ye kadar düzenli ödeme yapıyor.

Kronik hastalığı olanlara ayda 3.375 TL'ye kadar yardım parası veriliyor! İşte Bursa kronik hastalık yardım başvurusu...

NOT: Söz konusu yardımlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bütün iller için geçerlidir.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KRONİK ve SİLİKOZİS HASTALIK YARDIMI BAŞVURUSU

Kronik hastalık yardımı, Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır.

-Bu çerçevede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından onaylanan

-Halk Sağlığı Yönetim Sisteminden hastalık bilgileri alınan kişilere her ay 3 bin 336 TL sosyal yardım parası verilmektedir. 

Silikozis hastalık yardımı ise, Silikozis hastalarına yapılan ödemelerdir.

-Bu yardım, Silikozis hastalığı nedeniyle meslekte kazanma gücünü en az % 15 oranında kaybedenlere verilmektedir.

-Bu çerçevede 3 bin 375 TL sosyal yardım parası verilmektedir. 

AİLE BAKANLIĞI HASTALIK YARDIM BAŞVURUSU YAPILIR?

Başvuruları T.C. kimlik kartınız ve alacağınız sosyal yardım kapsamında istenen belgelerle birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurabilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, e-Devlet sistemi üzerinden de arama bölümüne "sosyal yardım" yazarak ilgili başlık altında başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI İLETİŞİM BİLGİLERİ 

Eskişehir Yolu Söğütözü Mah. 2177. Sok. No: 10/A Kat: 17-18-19 06510 Çankaya/Ankara
Telefon (Santral): (0312) 705 8000 - (312) 705 8001 (Ana Hat)

Kronik hastalığı olanlara ayda 3.375 TL'ye kadar yardım parası veriliyor! İşte Bursa kronik hastalık yardım başvurusu... ile ilgili etiketler Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım yardım parası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.