Kritik bakanlıklardaki değişim neyin habercisi?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsun’un yeni bölümünde, Türkiye Yüzyılı’nın yeni kabine toplantısının şifrelerini, bakanlıklardaki değişimin yansımalarını ve Dışişleri Bakanlığı’nda Hakan Fidan ile MİT'te İbrahim Kalın dönemini masaya yatırdı.

''TÜRKİYE BİR DENGE KURMAYA ÇALIŞACAK''

Ceyhun Bozkurt, ‘’Geçmiş dönemlerde daha çok siyasi kimliği öne çıkan isimler vardı, bu dönemde siyasetçi az. Kabinede kamudan gelen isimlerin ağırlıkta olduğunu görüyoruz. Alanında uzman kişiler bulunuyor. Türkiye yeni dönemde iletişimi öne çıkartacağı bir süreç işletecek. Daha çok diplomasi odaklı bir sürece giriyoruz. Türkiye bu dönemde bir denge kurmaya çalışacak ve diplomasiye ağırlık verecek.

''HAKAN FİDAN ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME DAMGASINI VURACAK''

Fidan, diplomasinin içinde bir isim. İstihbarat ve dış politikanın iç içe geçmişliği noktasında son derece kuramsal çalışmalar yapabilecek bir isim. Doktrin oluşturabilecek bir potansiyele sahip. Önümüzdeki döneme damgasını vuracak. Ankara merkezli bakan bir isim. Kozmik donanımlı bir kişi. Türk diplomasisin elini güçlendirecek. Bu güç sahadaki direncimizi artıracak. Fidan'ın önündeki önemli sınavlardan biri Türk dünyasıdır. Bu dünya gelişiyor, ekonomik ve ticari anlamda bir anlaşma var. Bunu yönetecek kadronun içinde Fidan var.

''KALIN'IN MİT BAŞKANI OLMASI DENGE POLİTİKASININ ARTIRMA SÜRECİNE İLİŞKİN BİR DURUM''

İbrahim Kalın sadece güvenlik ve dış politikada değil felsefe noktasındaki gücü de ön plana çıkıyor. Kalın'ın MİT Başkanı olması diyaloğun ve denge politikasının artma sürecine ilişkin bir durum. Fidan ile Kalın geçmiş dönemde birlikte çalışmıştı, yeni dönemde de birlikte çalışacak.' ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kritik bakanlıklardaki değişim neyin habercisi? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı Bakanlar Kurulu Ceyhun Bozkurt Türkiye Yüzyılı MİT Hakan Fidan İbrahim Kalın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.