Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı!

Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı? Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alarak kısa sürede birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Birçok ülke sağlık önlemlerini arttırmaya başladı. Türkiye'de de okullar uzaktan eğitim sistemine geçti, birçok iş yeri geçici olarak kapatıldı. Vatandaşlar virüsün sivrisenkten geçip geçmeyeceğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı! Koronavirüs nasıl bulaşır? Detaylar haberimizde...

Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan ölümcül virüs COvıd-19 çoğu kişinin ölüm nedeni oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesi ile 1.643 kişi hayatını kaybetti. Devlet tarafından sağlık önlemleri alınmaya devam edilirken, vatandaşların gerekmedikçe sokağa çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı.  Birçok kişi sivrisineklerden koronavirüs geçip geçmeyeceğini merakla araştırıyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu soruya açıklık getirdi. Peki, Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı! Koronavirüs nasıl bulaşır? Detaylar haberimizde...

İstanbul'da corona virüsüne maskeli önlem | NTV

KORONAVİRÜS SİVRİSİNEKTEN BULAŞIR MI?

Türkiye havaların ısınması ile birlikte salgınla mücadelede teyakkuza geçerken, havaların ısınmasıyla ortaya çıkan sivrisineklerin virüs taşıyıcısı olup olmadığı da merak konusu oldu.

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bu konudaki tartışmalara son noktayı koyarak böyle bir riskin bulunmadığını dile getirdi.

Bugün köşesinde okurlarından gelen soruları yanıtlayan Müftüoğlu şu ifadeleri kullandı;

 

"VİRÜS DENİZDEN DE BULAŞIR MI?

ELİMİZDEKİ mevcut bilgiler virüsün deniz suyunda varlığını sürdüremeyeceğini ve deniz suyuyla bulaşma ihtimalinin söz konusu olmaması gerektiğini söylüyor.

HAVUZ SUYU VİRÜS TAŞIR MI?

HERKESE açık genel havuzların mikrobik güvenliği prensip olarak zaten sınırlıdır. Bu havuzlardan sadece virüs değil, bakteri ve mantar enfeksiyonları kapmak da mümkündür. Ama kontrollü kullanılan ya da kişiye özel olan havuzlarda gerekli temizlik koşulları yerine getirilmek şartıyla sorun çıkmayacağı kanaatindeyim.

SİVRİSİNEK VİRÜSÜ BULAŞTIRABİLİR Mİ?

Koronavirüslerin sivrisinekler ve böceklerle geçebileceğini gösteren bir bilgi yok. Uzmanlar prensip olarak bulaşıcılıkta sivrisineklerin etkili olamayacağı düşüncesindeler."

Koronavirüs sivrisinekten bulaşır mı? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıkladı! ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Virüs Sivrisinek yaz doktor açık hava bulaşıcı hastalık
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.