Köpeğinizi tasmayla gezdirirken dikkat! Beyin travmasına kadar gidiyor

Bir araştırmaya göre, yürüyüş sırasında tasmalı bir köpeği gezdiren evcil hayvan sahipleri, beyin yaralanmaları da dahil olmak üzere bir çok ciddi yaralanmalara maruz kalıyor...

Johns Hopkins Üniversitesi'nden araştırmacılar, köpek gezdiren insanlarda en çok rastlanan ikinci yaralanmanın travmatik beyin yaralanmalarının olduğunu buldu. Ayrıca diğer en yaygın yaralanmalar ise, parmak kırıkları ve omuz burkulması veya zorlanmasıydı.

Çalışma, 65 yaş ve üstü kişilerin, tasmalı olarak köpeğini gezintiye çıkaran farklı yaş gruplarından daha ciddi yaralanmalara maruz kalma olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Ayrıca, düşme olasılıkları diğer yaş oranlarına göre üç kat ve kırılma olasılıkları ise, iki kat daha fazlaydı.

Köpeğinizi tasmayla gezdirirken dikkat! Beyin travmasına kadar gidiyor

Araştırmacılar ayrıca, köpek gezdirirken yaralanan kadınların, erkeklere göre kırığa maruz kalma olasılığının %50 daha fazla olduğunu buldular.

En çok meydana gelen yaralanmalar, gezdirdikleri bir köpeğe bağlı tasma tarafından çekildikten, dolandıktan veya takılıp düşmesinden kaynaklanıyordu.

20 yıllık çalışma, yaralanmaların zaman içinde artmaya başladığını kaydetti ve araştırmacılar bunun köpek sahiplerinin artmasından kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Köpeğinizi tasmayla gezdirirken dikkat! Beyin travmasına kadar gidiyor - Resim : 2

ARAŞTIRMACI EKİP, KÖPEK SAHİPLERİNİ TASMA TAKMA KONUSUNDA UYARDILAR!

Ekip, bulgularının, köpek sahipleri arasında farkındalığı artıracağını umuyor.

Makalenin kıdemli yazarı Edward McFarland konu hakkında şunları söyledi: "Klinisyenler bu risklerin farkında olmalı ve bunları hastalara, özellikle kadınlara ve yaşlı yetişkinlere aktarmalılardır."

"Bulgularımıza rağmen, insanları yasal olarak gerekli olan her yerde köpeklerini tasmayla bağlamaya da şiddetle teşvik ediyoruz."

Köpeğinizi tasmayla gezdirirken dikkat! Beyin travmasına kadar gidiyor ile ilgili etiketler köpek araştırma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.